Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel avertizează împotriva 'protecţionismului' şi a 'izolaţionismului'

mediafax
merkel

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat joi împotriva tendinţelor de "protecţionism" şi de "izolaţionism", înainte de summitul G20 din Germania, o critică voalată la adresa preşedintelui american Donald Trump care va fi şi el prezent la reuniunea organizată pe 7 şi 8 iulie la Hamburg, relatează AFP, potrivit agerpres.

Niciuna dintre provocările cu care se confruntă lumea "nu cunoaşte frontiere", a declarat Angela Merkel în Bundestag în legătură cu reuniunea anuală a celor mai puternice 20 de economii ale lumii.

ALERTĂ în Germania. O inchisoare este EVACUATĂ după descoperirea unei bombe

"De aceea, acum mai mult ca oricând, cei care cred că pot rezolva problemele lumii prin protecţionism şi izolaţionism fac o mare greşeală", a adăugat ea.

Cancelarul german, care a invitat joi la Berlin liderii europeni care vor participa la summitul G20 de la Hamburg, a declarat că se aşteaptă ca summitul să transmită "un semnal clar în favoarea pieţelor deschise şi împotriva izolaţionismului".

Ea a afirmat că doreşte ca obiectivul reuniunii, la care vor participa şi preşedinţii SUA, Rusiei şi Turciei, să fie acela ca "liderii (G20) să arate că înţeleg care este responsabilitatea lor (faţă de întreaga planetă) şi să şi-o asume".

"Avem nevoie mai mult ca oricând de G20" deoarece multilateralismul permite rezolvarea problemelor comune "mult mai mult decât o poate face oricine în interes naţional", a mai spus Merkel.

Deşi nu a numit pe nimeni, remarcile sale l-au vizat în mod clar pe preşedintele american Donald Trump, care a anunţat retragerea SUA din Acordul de la Paris privind lupta împotriva schimbărilor climatice şi care are un discurs protecţionist în materie de practici comerciale, vizând în special Germania şi exporturile sale către Statele Unite ale Americii, pe care Trump le consideră excesive.

SCANDALUL de la CNN intensifică şi mai mult tensiunile dintre Casa Albă şi mass-media - VIDEO

Totodată, cancelarul german a afirmat că Europa este "mai hotărâtă ca oricând" să lupte împotriva schimbărilor climatice după retragerea Statelor Unite din Acordul de la Paris.

Încălzirea globală este o "provocare existenţială" pentru omenire şi Acordul de la Paris este "ireversibil şi nu este negociabil", a insistat Angela Merkel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.