Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel cere RĂBDARE din partea Uniunii Europene

merkel

Cancelarul german, Angela Merkel, a făcut apel marţi la răbdare în legătură cu planurile Uniunii Europene privind refugiaţii, în timp ce mulţi migranţi încearcă în continuare să traverseze în mod periculos Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa, relatează agenţia DPA.

''Sunt necesare, de asemenea, eforturi foarte ferme în Libia, înainte de toate restabilirea ordinii politice'', a declarat dna Merkel după o întâlnire la Berlin cu preşedintele din Burkina Faso, Roch Marc Kabore, scrie agerpres.ro.

În pofida mai multor summituri politice privind migraţia, mii de persoane din Libia încearcă încă să ajungă în Europa. În weekend, peste 3.000 de persoane au fost salvate în cursul a mai mult de 20 de operaţiuni în 24 de ore.

Migraţia dinspre Libia are loc în multe cazuri din motive economice, a spus dna Merkel, estimând că prioritare acum sunt restabilirea ordinii politice în Libia şi stabilizarea ţării. Ea şi-a exprimat satisfacţia în legătură cu faptul că Egiptul, Algeria şi Tunisia au luat iniţiativa în acest sens.

''Dar aceasta nu este ceva ce se va rezolva în patru săptămâni. Este mai degrabă un proces complicat'', a mai spus cancelarul german.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.