Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel dă lovitura decisivă Turciei

merkel erdogan

Un proiect al Uniunii Europene de liberalizare a vizelor pentru cetăţenii turci până la 1 iulie va trebuie să fie amânat în contextul preocupărilor potrivit cărora Ankara nu va întruni la timp condiţiile cheie pentru ridicarea vizelor, a afirmat cancelarul german Angela Merkel, relatează DPA.

Turcia a fost de acord să preia refugiaţii care au traversat teritoriul său pentru a ajunge în Europa în schimbul liberalizării vizelor pentru cetăţenii săi în UE. Dar oficialii europeni au insistat ca mai întâi Turcia să aplice o serie de reforme privind libertatea presei şi a sistemului judiciar.

Citește și: A apărut cel mai periculos joc sexual: I se spune ruleta sârbească! Vezi ce presupune

"Întrebările pe care le-am pus în această privinţă nu au fost pe deplin clarificate', a spus cancelarul german, care a avut luni o întrevedere cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan. Cu acest prilej, Angela Merkel a afirmat totodată că este profund preocupată de faptul că un sfert dintre deputaţii turci - mulţi dintre ei aparţinând minorităţii kurde - au fost privaţi de imunitate, scrie agerpres.ro.

Turcia a îndeplinit cea mai mare parte din criteriile cerute de UE pentru anularea vizelor pentru cetăţenii turci care efectuează vizite de scurtă durată în spaţiul Schengen, însă cele 28 de state membre cer ca parlamentul turc să-şi redefinească legea antiteroristă în conformitate cu normele democratice europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.