Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel: Germania va respecta în continuare principiul 'unei singure Chine'

Politico
merkel

Germania nu îşi va schimba politica 'unei singure Chine', a precizat luni cancelarul Angela Merkel, după ce preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a evocat posibilitatea ca, în lipsa unor concesii comerciale din partea Beijingului, SUA să-şi revizuiască această politică, relatează agenţiile EFE şi Reuters.

'Ne menţinem politica 'unei Chine' şi nu ne vom schimba poziţia', a afirmat şefa guvernului de la Berlin în timpul unei conferinţe de presă comune cu premierul croat, Andrej Plenkovic.

Citește și: Mişcarea neonazistă 'Acţiunea Naţională' din Marea Britanie, interzisă în baza legii antiteroriste

Această poziţie este adoptată de majoritatea statelor, care acceptă solicitarea Beijingului să considere că există o singură Chină, ce cuprinde şi Taiwanul, deci fără să aibă relaţii diplomatice cu acesta din urmă. Această politică este aplicată şi de către Washington începând din anul 1979, când a întrerupt relaţiile cu Taiwanul, anunță Agerpres.

În declaraţii făcute duminică postului de televiziune american Fox, preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a sugerat că SUA ar putea să nu mai accepte 'principiul unei singure Chine'. 'Înţeleg foarte bine politica 'o singură Chină', dar nu ştiu de ce trebuie să fim legaţi de ea dacă nu încheiem un acord cu China care să se refere la alte lucruri, inclusiv comerţul', a afirmat Trump, declaraţie ce a provocat proteste la Beijing.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.