Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel începe ofensiva: Ce pregătește cancelarul german

merkel bautura

Cancelarul german Angela Merkel a început o ofensivă diplomatică pentru pregătirea summitului european ce va avea loc pe 16 septembrie, la Bratislava (la care Marea Britanie nu va participa), prima întâlnire în cadrul acestei acţiuni fiind dineul avut joi seară cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, urmând ca săptămâna viitoare să viziteze mai multe capitale europene, relatează agenţiile DPA şi EFE.

'Se are în vedere impulsionarea unei discuţii ample cu participarea a cât mai multor actori care să reprezinte cât mai multe ţări europene', a declarat vineri purtătorul de cuvânt ale guvernului german, Steffen Seibert.

Citește și: Călugăriţe pe schiuri, clipul care face ravagii: Măicuțele sunt din România / VIDEO

Angela Merkel se va reuni luni cu premierul italian Mateo Renzi şi cu preşedintele francez Francois Hollande pe insula italiană Ventotene, un loc simbol al construcţiei europene. Într-o fostă închisoare de pe această insulă a fost deţinut pe vremea regimului fascist Altiero Spinelli, om politic considerat unul dintre părinţii fondatori ai UE.

Apoi cancelarul german se va deplasa miercuri în capitala Estoniei, Tallinn, joi la Praga şi vineri la Varşovia. Pe lângă întrevederile bilaterale, în capitala Poloniei va participa şi la o reuniune a premierilor ţărilor Grupului de la Vişegrad (Cehia, Polonia, Slovacia şi Ungaria).

Citește și: Cât a ajuns să coste un pachet de țigări Carpați

Ea va reveni tot vineri la Berlin şi îi va primi la castelul Meseberg pe premierii olandez, suedez şi danez, pentru ca sâmbătă să se reunească cu şefii guvernelor din Austria, Bulgaria, Croaţia şi Slovenia.

Principalele teme pe agenda tuturor acestor întrevederi vor fi viitorul Uniunii Europene după Brexit (ieşirea Marii Britanii din UE) şi gestionarea crizei refugiaţilor, scrie agerpres.ro.

Citește și: Au fost cultivate primele ciuperci în spațiu și care pot supraviețui pe Marte

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.