Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel jură că nu ştia că serviciile ei informaţii spionau ţări aliate

merkel

Cancelarul german Angela Merkel a dat asigurări joi că a fost surprinsă să afle că Serviciul german de informaţii externe (BND) spiona ţări aliate în numele NSA (Agenţia de Securitate Naţională a SUA), un scandal dezvăluit în 2015, relatează AFP.

'Am crezut că BND nu avea acest gen de practici', a declarat Angela Merkel în comisia de anchetă parlamentară cu privire la cooperarea dintre BND şi echivalentul său american, NSA, scrie agerpres.ro.

Citește și: Șoc, Șoc, Șoc! Klaus, divorțat de Carmen!

Spionarea ţărilor prietene, a afirmat ea, este 'o risipă de efort şi energie'.

Comisia parlamentară germană anchetează un caz de spionaj început în vara anului 2013 odată cu dezvăluirile lui Edward Snowden, fost consultant al NSA, potrivit cărora agenţia americană a stabilit un vast sistem de supraveghere a comunicaţiilor vizând în special germanii şi a monitorizat convorbirile telefonice ale Angelei Merkel timp de mai mulţi ani.

Citește și: Profesoara de română, soție de preot, mamă a 3 copii, arestată pentru relații sexuale cu un elev de la seminarul teologic: E și gravidă cu el / VIDEO

Aceste dezvăluiri au provocat tensiuni puternice între Berlin şi Washington. 'Spionajul între prieteni este total inacceptabil', a afirmat atunci Angela Merkel.

Însă, în martie 2015, scandalul a luat o altă turnură după dezvăluirile potrivit cărora BND a ajutat NSA să spioneze anumite ţinte din ţări aliate, inclusiv oficiali din Ministerul de Externe francez, preşedinţia franceză sau Comisia Europeană.

Citește și: Au făcut dragoste în sala de cinema din Suceava / VIDEO 18+

Cancelarul german a declarat joi că în cadrul serviciilor de informaţii germane au avut loc anumite 'nereguli' care nu trebuie să se mai repete.

În cele din urmă, Angela Merkel a afirmat că se aşteaptă la continuarea cooperării americano-germane sub preşedinţia lui Donald Trump, 'în interesul' ambelor ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.