Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel lansează atacuri la adresa Rusiei

putin merkel

Cancelarul german Angela Merkel a criticat luni Rusia pentru bombardamentele din Siria ce au forţat zeci de mii de civili să se refugieze, sugerând că ele încalcă o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU pe care Moscova a semnat-o în decembrie 2015, relatează agenţia Reuters.

În cadrul unei vizite la Ankara, Angela Merkel s-a declarat 'şocată' de suferinţele prin care trece oraşul sirian Alep, pentru care a acuzat atacurile cu bombă venite în primul rând din partea rusă ca sprijin pentru guvernul sirian.

Citește și:SPECTACULOS Dubai a inaugurat cea mai mare grădină de lumini din lume / VIDEO

''Trebuie să ne uităm încă o dată la Rezoluţia 2254 din 18 decembrie, rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU care a fost susţinută de către Rusia. Rezoluţia cere ca toate părţile să înceteze fără întârziere atacurile împotriva civililor şi a obiectivelor civile, şi îndeosebi recurgerea la arme fără discriminare, precum atacurile cu bombe din aer. Este specificat foarte clar în rezoluţie'', a declarat Merkel.

Într-o conferinţă de presă cu premierul turc Ahmet Davutoglu, cancelarul german a făcut apel la luarea de măsuri imediate de către Ankara pentru ameliorarea situaţiei refugiaţilor în Turcia, precizând că suma de trei miliarde de euro promisă de către Uniunea Europeană trebuie alocată fără întârziere.

Citește și: VIDEO Mihai Gâdea spune ce a făcut în SUA, unde a fost fotografiat alături de Alina Gorghiu și Dan Mihalache

''Avem nevoie de un prim proiect vizibil. Nu ajută cu nimic unui copil din Siria care este refugiat aici sau unei clase din Turcia care trebuie să împartă sala sa cu refugiaţi sirieni dacă să spunem că am promis trei miliarde de euro. Ei vor să vadă o şcoală în oraş, şi aceasta repede. Trebuie să lucrăm la acest lucru. Trebuie să ne asigurăm că nu există prea multe obstacole birocratice. Refugiaţii trebuie să vadă beneficiile, repede şi fără birocraţie'', a mai spus cancelarul german, informeaza agerpres.ro

Citește și: Alina Gorghiu a anunțat că o susține pe Diana Tușa la Primăria Sectorului 1

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.