Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel, mesaj de URGENȚĂ pentru Marea Britanie

merkel

Marea Britanie se pregătește să intre într-o nouă eră politică, pentru că de miercuri vor avea un nou premier, Theresa May. În aceste condiții, cancelarul german, Angela Merkel, transmite Marii Britanii să aibă o clarificare rapidă asupra Brexit.

Cancelarul german Angela Merkel şi omologul său irlandez Enda Kenny i-au cerut marţi premierului desemnat al Marii Britanii, Theresa May, să-şi clarifice intenţiile cu privire la ieşirea ţării din Uniunea Europeană şi la tipul de relaţii pe care Londra le va avea în vedere cu blocul comunitar, relatează AFP şi DPA. 

'Misiunea noului prim-ministru va fi să aducă claritate în ce priveşte tipul de relaţie pe care Marea Britanie vrea să o construiască cu Uniunea Europeană', a subliniat cancelarul Merkel, după întrevederea avută la Berlin cu premierul irlandez Enda Kenny. 

'Revine guvernului britanic să notifice cererea' de ieşire din UE, a adăugat Angela Merkel, după ce, luni seară, cu ocazia primirii corpului diplomatic acreditat la Berlin, făcuse apel la o 'clarificare rapidă' în acest sens. 

La rândul său, premierul Kenny a invitat-o pe Theresa May să acţioneze fără întârziere pentru a-şi dezvălui intenţiile. El şi-a exprimat dorinţa ca Marea Britanie să ia decizia de a activa Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, care declanşează negocierile de ieşire din UE, astfel încât membrii Uniunii să ştie dacă Londra vizează o relaţie după modelul Elveţiei, Norvegiei sau de un tip diferit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.