Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel: NATO este importantă atât pentru europeni, cât şi pentru SUA

angela merkel refugiati

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, a insistat asupra importanţei NATO pentru europeni la fel ca şi pentru SUA, în condiţiile în care incertitudinile cu privire la viitorul relaţiilor transatlantice planează asupra Conferinţei anuale pentru probleme de securitate ce debutează vineri, informează AFP. "Cred că trebuie să fim conştienţi de valoarea mutuală a NATO", a declarat cancelarul german, în timpul unei conferinţe de presă la Berlin, alături de premierul canadian Justin Trudeau.

"Este adevărat în cazul Germaniei şi al membrilor europeni ai Alianţei transatlantice, însă eu cred de asemenea că SUA şi-au dezvoltat puterea prin intermediul NATO şi că NATO este o organizaţie importantă şi pentru SUA", a continuat Merkel.

Preşedintele american Donald Trump s-a arătat foarte critic faţă de NATO în timpul campaniei sale electorale, într-un moment în care Rusia stârneşte îngrijorare în Europa şi când NATO, dominată de SUA, părea singura pavăză împotriva Rusiei lui Vladimir Putin. Trump a calificat Alianţa ca fiind "depăşită" şi le-a reproşat deschis aliaţilor că nu-şi aduc contribuţia la povara financiară. Angela Merkel a dat asigurări că Germania îşi va majora cheltuielile militare la 2% din PIB, după cum s-a angajat în timpul summitului NATO din 2014 din Ţara Galilor, conform Agerpres.

Cancelarul federal urmează să ajungă mai târziu în sudul Germaniei, unde debutează Conferinţa pentru Securitate de la Munchen, mare întâlnire anuală, ce reuneşte numeroşi lideri occidentali şi la care participă vicepreşedintele american Mike Pence şi secretarul american pentru apărare James Mattis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.