Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel o pune la punct pe Theresa May

 Theresa May  Angela Merkel

Angela Merkel a estimat că discuţiile asupra viitoarelor relaţii dintre Marea Britanie şi UE nu pot fi purtate decât după ce vor fi încheiate cele privind Brexit-ul, respingând astfel cererea pentru negocieri paralele formulată de premierul britanic Theresa May, informează AFP.

'Mai întâi va trebui clarificat în cadrul unor negocieri cum să fie dezlegate legăturile strânse' ce unesc astăzi UE de Marea Britanie 'şi abia după ce această chestiune va fi clarificată vom putea, destul de repede dacă va fi posibil, să vorbim despre viitoarele noastre relaţii', a declarat, la Berlin, cancelarul federal german, scrie agerpres.ro.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în învățământ: O profesoară a rămas GRAVIDĂ cu elevul său și a primit 10 ani de închisoare FOTO

Angela Merkel a răspuns astfel în mod clar, fără a o menţiona totuşi, scrisorii adresate Bruxelles-ului de premierul britanic pentru declanşarea Brexit-ului şi în care se solicită negocieri asupra viitorului acord între Marea Britanie şi UE, în paralel cu negocierile pentru ieşirea din UE.

La fel ca Merkel, Comisia Europeană a atenţionat de mai multe ori că exclude o asemenea eventualitate, estimând că va fi nevoie pentru început să se convină asupra condiţiilor de ieşire a Marii Britanii, situaţie inedită în istoria europeană.

Citește și: STUDIU Creierul crește dacă mâncăm fructe

'Noi, în cadrul UE, vom purta în mod corect şi echilibrat negocierile viitoare şi sper că va fi la fel din partea guvernului britanic', a continuat Merkel, adăugând că Theresa May a asigurat-o de acest lucru la telefon, marţi.

Potrivit Angelei Merkel, europenii vor căuta 'un echilibru între drepturi şi obligaţii' în punerea în aplicare a Brexit-ului.

Citește și: DISPERAȚI după bani? Samsung vinde telefoane Galaxy Note 7 recondiționate

'Doresc ca Marea Britanie şi UE să rămână parteneri apropiaţi. Pentru mine, Marea Britanie rămâne o parte a Europei cu care împărţim multe, începând cu valorile noastre comune', a adăugat cancelarul federal german.

Merkel a dat asigurări că UE 'este o reuşită istorică fără precedent şi va rămâne la fel după ieşirea Marii Britanii', cu 'numeroase obiective importante', printre care lupta împotriva terorismului, criza migraţiei şi schimbările climatice.

Citește și: Cel mai bizar FURT: A reușit să fure CASA cu totul

Evocând soarta oamenilor vizaţi direct de aceste negocieri, în special cetăţenii altor ţări din UE care locuiesc în Marea Britanie şi al căror drept de şedere rămâne incert, Angela Merkel a declarat că doreşte ca şi 'consecinţele asupra vieţii lor cotidiene să fie pe cât posibil reduse'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.