Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Angela Merkel, PRIMA reacţie la criza politică din România

captura TV
klaus merkel

În cadrul conferinţei comune susţinute cu prilejul vizitei preşedintelui Klaus Iohannis în Germania, Angela Merkel a avut şi o primă reacţie referitoare la criza politică cu care se confruntă România.

"Nu mă pronunţ. Am spus că noi dorim ca statul de drept să fie întărit în România", a declarat Angela Merkel în cadrul conferinţei.

"În mod natural, doamna cancelar nu doreşte să exprime o opinie, dar am avut o scurtă discuţie pe acestă temă. Cred că am reuşit să transmit mesajul că avem o criză în interiorul coaliţiei, dar România este o ţară stabilă, solidă, cu o economie funcţională şi că am solicitat celor implicaţi în divergenţe să găsească soluţii urgente, ceea ce fără îndoială se va şi întâmpla.", a completat preşedintele Klaus Iohannis.

 

Întrebat însă de jurnalişti în ce măsură va afecta relaţia cu UE şi nato criza politică internă din România, Klaus Iohannis a răspuns că blocajul politic nu va avea niciun efect, fiind vorba de o criză în cadrul partidului de guvernământ.
"Nu are absolut niciun efect. Avem o criză politică internă, pe care am definit-o la noi interpartinică sau din interiorul coaliţiei. Politica europeană şi externă a României nu sunt influenţate în niciun fel de această criză. Pe de-o parte pentru că este domeniul în care eu am o implicare foarte puternică şi interesul meu e să delimitez lucrurile foarte clar. În al doilea rând pentru că toţi politicienii importanţi din România sunt de aceeaşi părere cu mine – că politica externă şi europeană sunt solide, trebuie să aibă loc într-un mod raţional. În România, între aceste două puncte, în mod interesant, suntem cu toţii de aceeaşi părere.", a declarat Iohannis

 


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.