Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel: Războiul nu rezolvă problema în Siria

merkel bautura

Cancelarul german Angela Merkel a declarat duminică unui post de radio german că este nevoie de eforturi militare în Siria, chiar dacă acestea nu vor pune capăt războiului în această ţară, transmite Reuters.

"În ceea ce priveşte Siria, am spus-o pentru prima oară: Vom avea nevoie de eforturi militare, dar eforturile militare nu vor aduce cu sine o soluţie; avem nevoie de un proces politic, dar acesta nu a mers prea bine deocamdată", a declarat ea la postul Deutschlandfunk, potrivit textului unui interviu care urmează să fie difuzat în cursul zilei de duminică.

"Pentru a obţine o soluţie politică, am nevoie atât de reprezentanţii opoziţiei siriene, cât şi de cei care se află în prezent la conducere în Damasc, dar şi de alţii, pentru a obţine succese reale şi apoi, mai presus de orice, de aliaţii respectivelor grupări", a adăugat cancelarul german.

Angela Merkel a apreciat că Rusia, SUA, Arabia Saudită şi Iranul pot juca un rol important în soluţionarea conflictului sirian, la fel precum Germania, Franţa şi Marea Britanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.