Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel, reacţie la atentatul din Londra: 'Trebuie să intensificăm şi să îmbunătăţim lupta împotriva terorismului islamist'

merkel

Cancelarul german Angela Merkel şi-a exprimat vineri sprijinul pentru 'toţi britanicii' şi pentru răniţii din atentatul de la metroul londonez, subliniind că lupta internaţională împotriva terorismului islamist trebuie să continue, relatează AFP, potrivit Agerpres.

'Gândurile noastre se îndreaptă către poporul britanic şi ceea ce ne întăreşte este faptul că trebuie să intensificăm şi să îmbunătăţim lupta împotriva terorismului islamist la nivel internaţional', a declarat Angela Merkel în cadrul unei întrevederi la Berlin cu premierul francez Edouard Philippe. 

'Atacuri au avut loc recent la Barcelona, dar şi în Franţa şi Germania. Şi astăzi, poate că Londra este de asemenea vizată. Prin urmare, suntem alături de Marea Britanie, de guvernul său, dar mai presus de toate suntem alături de toţi britanicii', a spus cancelarul german. 

La rândul său, premierul francez a afirmat că gândurile sale se îndreaptă către persoanele rănite în atentatul produs vineri dimineaţă la Londra şi de asemenea către militarii vizaţi de un atac (cu cuţitul) la metroul din Paris. 

'Aceste două evenimente arată că suntem cu toţii supuşi unui nivel foarte ridicat de ameninţare, în Franţa, Marea Britanie şi Germania, la care trebuie să oferim răspunsuri (...) pentru a garanta cele mai bune condiţii de securitate', a mai spus Edouard Philippe. 

Douăzeci şi două de persoane au fost rănite în explozia unei bombe la o staţie de metrou din Londra vineri dimineaţa în jurul orei 08:20 (07:20 GMT), un incident calificat imediat de poliţia britanică drept 'terorist'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.