Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel reafirmă angajamentul european al Germaniei: Întâlnirea Steinmeier-Merkel-Schulz-Seehofer va avea loc pe 30 noiembrie

merkel

Cancelarul german Angela Merkel le-a dat vineri, la Bruxelles, noi asigurări liderilor celorlalte state membre ale Uniunii Europene (UE) că Germania va continua să aibă un guvern angajat faţă de blocul comunitar, în pofida amânării formării unei coaliţii guvernamentale la Berlin, transmite Reuters.

Aflată la Bruxelles pentru a participa la Summitul Parteneriatului Estic, Merkel a subliniat că în opinia sa important este că Uniunea Europeană continuă să se dezvolte. Prima încercare a actualului cancelar al Germaniei de a forma o nouă coaliţie guvernamentală după alegerile parlamentare din septembrie a eşuat duminică, ceea ce a provocat dezamăgire în rândul partenerilor din UE care sperau că până în decembrie va fi format un nou guvern la Berlin.

''Ca guvern în exerciţiu, ne respectăm toate obligaţiile noastre europene. Desfăşurăm consultările care se impun cu parlamentul pentru a fi capabili să luăm toate deciziile necesare'', a spus şefa executivului de la Berlin, după eşuarea negocierilor pentru formarea unui nou guvern cu participarea blocului conservator al cancelarului Merkel - Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi aripa sa bavareză Uniunea Creştin-Socială (CSU) -, a Partidului Liber-Democrat (FDP) şi a Verzilor, conform Agerpres.

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier va avea joi, 30 noiembrie, o întâlnire comună cu cancelarul Angela Merkel (lidera Uniunii Creştin-Democrate, CDU), cu liderul Partidului Social-Democrat (SPD), Martin Schulz, şi cu şeful Uniunii Creştin-Sociale (CSU), Horst Seehofer, în speranţa că va deschide calea pentru o nouă 'mare coaliţie'.

Blocul conservator a guvernat împreună cu SPD într-o 'mare coaliţie' începând din 2013, însă după alegerile din septembrie acest an social-democraţii, care au înregistrat cel mai slab scor electoral din perioada postbelică, au anunţat că trec în opoziţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.