Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel se implică în politica internă a Franţei: Ce vrea cancelarul Germaniei

merkel consiliu UE

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, s-a angajat marţi, în faţa elevilor francofoni din Berlin, să lupte împotriva ascensiunii Frontului Naţional în Franţa, în condiţiile în care partidul de extremă dreapta condus de Marine Le Pen a criticat în numeroase rânduri Germania, informează AFP. 'Voi încerca să contribui ca alte forţe politice să fie mai puternice decât Frontul Naţional, în măsura în care se poate face acest lucru din străinătate', a declarat lidera conservatorilor germani, cu ocazia unei vizite la Liceul Francez din Berlin.

Angela Merkel nu obişnuieşte să comenteze situaţia politică internă din Franţa. 'Însă aceasta este o forţă (politică) cu care va trebui să ne confruntăm, exact cum sunt şi în Germania forţe politice care au un discurs foarte negativ cu privire la Europa, cum este şi discursul AfD (partidul populist de dreapta Alternativa pentru Germania)', a adăugat ea. 'Trebuie să veghem la aceea ca Europa să fie un proiect pe care oamenii să-l înţeleagă', a estimat Merkel. Este necesar ca oamenii să vadă 'că este mai bine cu Europa decât fără Europa', a subliniat cancelarul federal, conform Agerpres.

 

Germanii, dintre care mulţi sunt îngrijoraţi de sosirea a peste un milion de solicitanţi de azil anul trecut, au asistat la ascensiunea AfD, care a câştigat locuri în jumătate din puternicele parlamente regionale. AfD a obţinut scoruri bune în martie în trei scrutine regionale şi mulţi pariază deja pe intrarea acestui partid în Camera Deputaţilor, Bundestag, anul viitor.

 

Printre diatribele sale anti-germane, lidera FN, Marine Le Pen, l-a acuzat pe preşedintele francez Francois Hollande că este 'vicecancelarul-administrator al provinciei Franţa'. De asemenea, ea a calificat-o anul trecut pe Angela Merkel drept 'împărăteasă' şi a acuzat-o că 'încearcă să impună o imigraţie clandestină, cu bastonul, în toată Europa, după ce i-a impus ordinea sa financiară'.

 

FN şi AfD, care au poziţii puternic diferite pe marginea problemelor economice, de exemplu, se caracterizează ambele printr-un discurs antieuropean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.