Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel şi Martin Schulz vor ţine discursuri în Miercurea Cenuşii

Cancelarul conservator Angela Merkel şi rivalul ei social-democrat (SPD), Martin Schulz, urmează să rostească discursuri în cadrul unor mitinguri organizate de partidele politice germane de Miercurea Cenuşii - ultima zi a carnavalului de la Koln, alimentat în mod tradiţional cu bere din belşug - când la catolici începe postul Paştelui, relatează DPA, potrivit agerpres.

Spre deosebire de obişnuita reţinere manifestată de oamenii politici germani, discursurile acerbe şi criticile vehemente sunt permise la acest eveniment anual din Bavaria şi din alte landuri federale care marchează sfârşitul carnavalului şi intrarea în postul Paştelui. Discursurile de miercuri prefigurează alegerile parlamentare din 24 septembrie.

Un oligarh rus a vrut să cumpere trei insule pentru restabilirea 'Imperiul Romanovilor'

Merkel, ai cărei creştin-democraţi (CDU) au pierdut teren în sondaje după ce Schulz a revenit de la Bruxelles în politica naţională la conducerea SPD, îşi va rosti discursul în fieful său electoral din landul Mecklenburg-Vorpommern (nord-est), în timp ce SPD va organiza un miting în Bavaria, la Vilshofen.

Frauke Petry, lidera Partidul Alternativa pentru Germania (AfD, antiimigraţie), pe val în urma crizei refugiaţilor, este aşteptată să participe la un miting în oraşul bavarez Osterhofen.

Conform unui sondaj realizat de Institutul Forsa pentru revista Stern, CDU este cotată cu 33% din intenţiile de vot, fiind urmată îndeaproape de SPD, care este creditată cu 31%. Sondajul arată că AfD a crescut cu un punct procentual, ajungând la 9% din intenţiile de vot.

Anul trecut, manifestaţiile de Miercurea Cenuşii au fost anulate din cauza unei coliziuni cu câteva zile înainte între trenuri de navetişti, accident soldat cu 10 morţi, în apropiere de oraşul bavarez Bad Aibling, în sudul Germaniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.