Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel spune că e ÎNGROZITĂ după atentatul asupra Borussiei Dortmund

mediafax
merkel

Cancelarul federal german, Angela Merkel, a fost 'îngrozit' de 'odiosul' atac cu exploziv, comis marţi seara împotriva echipei de fotbal Borussia Dortmund, a anunţat miercuri purtătorul său de cuvânt, Steffen Seibert, informează AFP, Reuters şi DPA.

'La fel ca locuitorii din Dortmund şi milioane de alte persoane, cancelarul federal a fost îngrozit de noul atac împotriva autocarului BVB (Borussia Dortmund)', a declarat Seibert pentru presă, promiţând că anchetatorii 'vor face totul pentru a-i găsi şi aduce în faţa justiţiei pe cel sau cei vinovaţi', scrie agerpres.ro.

Citește și: Victoria Beckham a început să-și vândă hainele în supermarketuri

În semn de solidaritate, ministrul de interne al Germaniei, Thomas de Maiziere, se va deplasa la Dortmund miercuri seara, pentru a asista la meciul din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, împotriva echipei de fotbal AS Monaco. Meciul prevăzut să aibă loc marţi seara la Dortmund a fost amânat cu aproape 24 de ore, după ce o explozie a avariat autocarul echipei Borussia Dortmund, înainte de meciul din Liga Campionilor contra AS Monaco, rănind un jucător şi un poliţist.

Potrivit presei germane, poliţia examinează şi pista islamistă după ce a descoperit o scrisoare de revendicare, în care era evocată gruparea Statul Islamic. O altă revendicare, difuzată online, atribuie atacul unui grup antifascist.

Citește și: Holograma lui Stephen Hawking a apărut la Hong Kong / VIDEO

'Pot spune că ancheta se desfăşoară pe toate planurile', a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne german, Tobias Platte. Acesta nu a vrut să precizeze dacă pista islamistă este privilegiată, în condiţiile în care modul de acţiune nu seamănă cu atentatele jihadiste cu care Germania a fost confruntată.

Autorităţile germane sunt în stare de alertă din cauza ameninţării jihadiste care vizează Germania, mai ales după atacul cu un camion care a avut loc în 19 decembrie la Berlin, soldat cu 12 morţi şi revendicat de SI. În afară de acest atac, SI a revendicat în 2016 o crimă la Hamburg (nord), un atentat cu bombă la Ansbach (sud), soldat cu 15 răniţi, şi un atac cu toporul într-un tren din Bavaria, soldat cu 5 răniţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.