Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANI a dat lovitura: Trei viceprimari au fost declaraţi incompatibili

pressalert.ro
ani

Agenţia Naţională de Integritate a lovit decisiv trei viceprimari importanţi. ANI i-a declarat incompatibili pe trei edili din două comune şi un oraş.

Primul pe listă e edilul TUDOR AUREL, viceprimar al comunei Afumați, județul Ilfov. Acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 iulie – 19 decembrie 2013, întrucât a deținut simultan funcțiile de viceprimar și de administrator al S.C. Valcom Impex Com 2015 S.R.L., încãlcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Citește și: Controverse in PNL in privinta lui Augustin Zegrean

Al doilea este ILIUȚÃ VIOREL, fost viceprimar al municipiului Botoșani, județul Botoșani. Acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 11 septembrie 2012 – 29 august 2013, întrucât a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de administrație al Școlii Gimnaziale ”Ștefan cel Mare”, Colegiului Național ”A.T. Laurian” și Liceului Teoretic ”Grigore Antipa” Botoșani, încãlcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Ultimul este NIȚÃ PETRU, fost viceprimar al comunei Borca, județul Neamț. Viceprimarul s-a aflat în stare de incompatibilitate atât în perioada 24 august 2012 – 06 ianuarie 2014, întrucât a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Liceului Teoretic „Mihail Sadoveanu” Borca, cât și în perioada 25 iunie – 01 august 2012, întrucât a deținut simultan funcțiile de viceprimar și de administrator al Trans Danypet S.R.L., încãlcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Citește și: Cea mai celebra banca americana face dezvaluiri cutremuratoare! Omenirea traieste intr-o lume virtuala!

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. NIȚÃ PETRU și ILIUȚÃ VIOREL nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apãrare.

Persoanele menționate au încãlcat urmãtoarele prevederi legale:

· art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Funcţia de primar şi viceprimar, […] este incompatibilă cu: […] d) funcţia de preţedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraþie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societãþile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societãţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societãţile naţionale, precum şi la instituţiile publice”;

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încãlcarea obligațiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinarã și se sancționeazã potrivit reglementãrii aplicabile demnitãții, funcției sau activitãții respective […]”.

Citește și: Cel mai mare site porno din lume a lansat o secțiune pentru orbi

„Persoana […] fațã de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decãzutã din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publicã […] pe o perioadã de 3 ani de la data eliberãrii, destituirii din funcția ori demnitatea publicã respectivã sau a încetãrii de drept a mandatului. Dacã persoana a ocupat o funcție eligibilã, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadã de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenția Naționalã de Integritate își exercitã atribuțiile cu respectarea principiilor legalitãții, confidențialitãții, imparțialitãții, independenței operaționale, celeritãții, bunei administrãri, precum și al dreptului la apãrare, se anunţă într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Gest neașteptat al lui Donald Trump față de Hillary Clinton

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.