Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANI a dat lovitura: Un important personaj a fost declarat INCOMPATIBIL

integritate

Agenția Naționalã de Integritate a dat lovitura! ANI a constatat faptul cã OLARU STEJÃREL NICOLAE s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 04 februarie 2011 – 28 ianuarie 2013, ca urmare a exercitãrii simultane a funcțiilor de membru în cadrul Consiliului de Administrație al Societãții Române de Radiodifuziune și administrator al S.C. STANDARD PROIECT MEDIA S.R.L.

Citește și: Raluca Prună dă primul indiciu că Laura Codruța Kovesi ar putea să nu mai conducă DNA

OLARU STEJÃREL NICOLAE a încãlcat, astfel, dispozițiile art. 84, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit cãruia „funcþia de membru al Guvernului este incompatibilã cu funcþia de […] administrator […] la societãțile comerciale […]”, coroborate cu dispozițiile art. 99, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003, potrivit cãruia „membrilor consiliilor de administraþie și ai […] Societãții Române de Televiziune li se aplicã […] regimul incompatibilitãților prevãzut […] pentru miniștri și, respectiv, secretari de stat […]”.

Citește și: O altă GAFĂ: Noul șef al ANSVSA a fost demis la doar câteva ore de la numire

Persoana evaluatã a fost informatã despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. OLARU STEJÃREL NICOLAE nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apãrare.

Citește și: DNA, acuzații GRAVE la adresa lui Andrei Chiliman într-un nou dosar

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încãlcarea obligaþiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinarã si se sancþioneazã potrivit reglementãrii aplicabile demnitãtii, functiei sau activitãtii respective […]”.

Citește și: SCINDĂRI în PSD: Ce pune la cale Victor Ponta și care sunt taberele

„Persoana […] fațã de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decãzutã din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publicã […] pe o perioadã de 3 ani de la data eliberãrii, destituirii din funcția ori demnitatea publicã respectivã sau a încetãrii de drept a mandatului. Dacã persoana a ocupat o funcție eligibilã, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadã de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Citește și: PRO TV cere 100.000 de euro despăgubiri de la un fost prezentator

Agentia Nationalã de Integritate îsi exercitã atributiile cu respectarea principiilor legalitãții, confidentialitãții, impartialitãții, independentei operaþionale, celeritãții, bunei administrãri, precum si al dreptului la apãrare.

Citește și: Elena Udrea, apariție UIMITOARE la Poliție / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.