Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ani grei de PUȘCĂRIE pentru judecătoarea pe care o amintea Traian Băsescu mereu

carmen marinescu

Judecătoarea despre Traian Băsescu vorbește mereu a fost condamnată la ani grei de pușcărie! Carmen Marinescu, fost preşedinte al Tribunalului Olt, a fost arestată în anul 2014 pentru luare de mită, trafic de infulenţă şi fals în declaraţii. Fostul președinte o amintea mereu atunci când aborda subiectul fratelui său, Mircea Băsescu.

Judecătoarea Carmen Marinescu de la Tribunalul Olt, trimisă în judecată de către procurorii DNA pentru fapte de corupţie, a fost condamnată vineri de magistraţii Curţii de Apel Craiova la o pedeapsă de opt ani de închisoare, iar soţul ei a fost condamnat la de trei ani de închisoare, potrivit soluţiei publicată pe portalul instanţei.

Citește și: EXCLUSIV STIRIPESURSE.RO anunță STIREA ANULUI în România: O mare televiziune se VINDE

"Contopeşte pedepsele aplicate inculpatei Marinescu Eugenia Carmen în pedeapsa cea mai grea de 5 ani şi 6 luni închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse aplicate, respectiv 2 ani şi 6 luni închisoare, urmând ca inculpata să execute pedeapsa rezultantă de 8 ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor (...), respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a exercita funcţia de magistrat, pe o durata de 4 ani.(...) Deduce din pedeapsa aplicată inculpatei Marinescu Eugenia Carmen durata reţinerii şi a arestării preventive de la 23.03.2015 până la 12.05.2015, precum şi durata măsurii arestului la domiciliu de la 12.05.2015 până la 28.06.2015. (...) Condamnă inculpatul Marinescu Iuliu-Severus la pedeapsa de 3 ani închisoare.(...). Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului Marinescu Iuliu-Severus durata reţinerii şi a arestării preventive de la 21.03.2015 până la 12.05.2015, precum şi durata măsurii arestului la domiciliu de la 12.05.2015 până la 28.06.2015", se arată în soluţia pronunţată vineri de magistraţii Curţii de Apel Craiova.

Citește și: Descoperire ISTORICĂ în cercetare: Oamenii se pot reproduce fără ovule

În acelaşi dosar a mai fost condamnat şi avocatul Dumitru Cismaru, care a primit o pedeapsă de trei ani şi şase luni de închisoare.

"Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Cismaru Dumitru în pedeapsa cea mai grea de 3 ani şi 6 luni închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor (...) respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a exercita profesia de avocat, pe o durata de 3 ani. (...) Deduce din pedeapsa rezultantă de 3 ani şi 6 luni închisoare (...) durata reţinerii şi arestării preventive (...) de la data de 21.03.2015 la data de 08.05.2015, inclusiv", se precizează în hotărârea postată pe portalul instanţei.

Citește și: Țara din Europa în care prenumele Angelina era INTERZIS a decis că părinții le pot da copiilor acest prenume

Soluţia Curţii de Apel Craiova poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Carmen Marinescu, Iuliu Severus Marinescu şi Dumitru Cismaru rămân în continuare sub control judiciar.

Citește și: VIDEO EXPLICIT Scene incredibile între doi tineri, în club, pe muzica celor de la Carla’s Dreams / 18 +

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au mai hotărât confiscarea sumei de 30.000 de euro de la Carmen Marinescu. Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au decis şi confiscarea unui teren deţinut de soţii Marinescu în localitatea Corbu din judeţul Constanţa, dar şi menţinerea sechestrului instituit asupra apartamentului din municipiul Slatina al celor doi.

Judecătorii craioveni au respins ca neîntemeiată cererea lui Florin Anghel, martor în dosar, de restituire de către soţii Carmen şi Iuliu Severus Marinescu a sumei de 100.000 de euro.

Citește și: Metoda SIGURĂ prin care cucerești femeia: Asta e CHEIA

În luna mai 2015, judecătoarea Carmen Marinescu a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru mai multe fapte de corupţie după ce a primit 200.000 de euro mită pentru a-l elibera din arest în 2011 pe interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Ea este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani în formă continuată (cinci acte materiale) şi fals în declaraţii în formă continuată (patru acte materiale).

În dosar au mai fost deferiţi justiţiei Iuliu Marinescu, soţul acesteia şi Dumitru Cismaru, avocat în cadrul Baroului Olt.

Citește și: Vine APOCALIPSA: S-a stabilit data sfârșitului lumii / VIDEO

Potrivit DNA, în perioada august 2011 - septembrie 2011, Carmen Marinescu a pretins şi a primit prin intermediul avocatului Cismaru, de la o persoană denunţătoare, 200.000 de euro pentru a dispune cercetarea în stare de libertate a lui Bercea Mondial şi pentru a pronunţa o soluţie pe fond favorabilă acestuia, respectiv de achitare sau de condamnare la o pedeapsă neprivativă de libertate, dar şi pentru a interveni, în acelaşi scop, pe lângă ceilalţi judecători care urmau să judece dosarul.

Citește și: Soros da atacul decisiv la CSM!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.