Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ani grei de temniţă pentru un ceh jihadist

Un tânăr ceh arestat în 2016 de poliţia turcă, în timp ce încerca să se ralieze grupării Statul Islamic (SI) în Siria, a fost condamnat vineri, de un tribunal din Plzen (vest), la trei ani şi trei luni de închisoare, informează AFP, conform agerpres.

Primul ceh care este judecat pentru o tentativă de a se ralia SI, Jan Silovsky a fost declarat vinovat de 'susţinerea şi promovarea terorismului în stare de proiect'.

SCANDAL la Washington. FBI se ia la trântă cu oficialii de la Casa Albă

Potrivit actului de acuzare iniţial, bărbatului i se imputa 'pregătirea unui atac terorist' pasibil de o pedeapsă de la 12 şi până la 20 de ani închisoare şi chiar de închisoare pe viaţă.

Bărbatul în vârstă de 22 de ani, originar din Spalene-Prici, lângă Plzen, a fost arestat de poliţia turcă la Istanbul, în februarie 2016, fiind în posesia unui bilet doar dus pentru un zbor intern cu destinaţia Gaziantep, lângă frontiera siriană. El intenţiona să ajungă la Jarabulus, în Siria.

Predat autorităţilor cehe, el a fost plasat în detenţie în iulie anul trecut. La acea dată el le-a spus anchetatorilor că era gata să 'ucidă soldaţi americani şi ruşi care luptă împotriva Statului Islamic' şi 'să ia parte la execuţii'.

În timpul unei audieri publice, el a încercat să-şi tempereze declaraţiile iniţiale, afirmând că voia să se ralieze la SI pentru 'a fi ucis'.

Silovsky va trebui, de asemenea, să urmeze un tratament psihiatric, potrivit deciziei tribunalului din Plzen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.