Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANI nu mai vrea un senator PSD: Cerere pentru Călin Popescu Tăriceanu

integritate

Comisia juridică a Senatului va formula un punct de vedere asupra solicitării ANI de a fi declanşată procedura disciplinară în cazul senatorului Cornel Resmeriţă (PSD), care a încălcat regimul juridic al conflictului de interese prin angajarea fratelui său în 2009 la Biroul parlamentar.

ANI a solicitat Senatului să declanşeze procedura disciplinară în cazul lui Cornel Resmeriţă pentru încălcarea regimului juridic al conflictului de interese, având în vedere decizia ÎCCJ din 8 martie prin care raportul ANI referitor la acest senator a rămas definitiv.

Citește și: A arătat TOT: A prezentat emisiunea FĂRĂ LENJERIE INTIMĂ, într-o rochie TRANSPARENTĂ / VIDEO

"Vă solicităm să declanşaţi procedura disciplinară în conformitate cu dispoziţiile art. 19 alin. 1 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor potrivit căruia 'Fapta deputatului sau senatorului de a încălca legislaţia în materie privind conflictul de interese constituie abatere disciplinară şi se sancţionează cu diminuarea indemnizaţiei cu 10% pe o perioadă de maximum 3 luni. Sancţiunea se aplică de către Biroul permanent al Camerei din care face parte deputatul sau senatorul'. Totodată, vă solicităm să ne comunicaţi, în copie certificată, actul administrativ din care rezultă punerea în aplicare a dispoziţiilor legale", se arată în solicitarea adresată, pe 17 martie, de preşedintele ANI, Bogdan Stan, preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi preşedintelui Comisiei juridice, Şerban Nicolae.

Potrivit raportului de evaluare al ANI, "Cornel Resmeriţă, în calitate de deputat, a încheiat contractul civil 529/2009 prin care fratele său Lucian Resmeriţă a fost angajat în funcţia de consilier în cadrul Biroului parlamentar nr. 275 din localitatea Vulcan, judeţul Hunedoara".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.