Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ankara a cerut extrădarea a 81 de cetățeni turci suspectați de legături cu puciul de anul trecut

facebook
turcia puci

Turcia a cerut luni guvernului german să extrădeze 81 dintre cetăţenii săi pentru presupusă implicare în tentativa de lovitură de stat de anul trecut, a anunţat Ministerul Justiţiei din Germania ca răspuns la o întrebare din partea Die Linke (stânga radicală), relatează luni dpa, conform agerpres.ro

Guvernul preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat Germania că adăposteşte susţinători ai clericului Fethullah Gulen, aflat în exil în SUA şi fost aliat al preşedintelui. 

Răspunsul la întrebarea Die Linke nu indică exact numărul cererilor de extrădare făcute de Ankara pentru persoanele pe care le acuză de activităţi legate de terorism. 

În noiembrie 2016, ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu a declarat că ţara sa intenţionează să ceară extrădarea a peste 4.000 de susţinători ai Partidului Muncii din Kurdistan (PKK, în afara legii). 

'Indiferent de măsurile pe care partea turcă le foloseşte pentru a exercita presiuni, guvernul federal nu trebuie să extrădeze', a afirmat un deputat al Die Linke, Alexander Neu. 'În loc de aceasta, guvernul trebuie să exercite presiune pentru a elibera germani aflaţi în custodia poliţiei', a spus el. 

Turcia deţine în prezent câţiva cetăţeni germani, între care jurnalişti şi militanţi pentru drepturile omului, în baza unor acuzaţii legate de terorism, provocând tensionarea relaţiilor diplomatice turco-germane la un nivel fără precedent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.