Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ankara continuă dialogul ACID. 'Practicile guvernului german aduc aminte de perioada nazistă'

the telegraph
Mevlut Cavusoglu

Turcia nu consideră că actualul guvern german este nazist, dar practicile acestuia aduc aminte de perioada respectivă (nazistă, n.r.), a declarat joi ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu, citat de postul de televiziune NTV, potrivit Reuters, transmite agerpres.

Şeful diplomaţiei turce a făcut referire la o declaraţie făcută duminică de preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, care a acuzat Germania de 'practici naziste'.

SUA trimit puşcaşi marini în Siria pentru EXTERMINAREA Statului Islamic

Relaţiile deja tensionate între Germania şi Turcia s-au deteriorat după ce ziaristul Deniz Yucel, care are dublă cetăţenie, turcă şi germană, a fost reţinut pe 14 februarie de autorităţile turce, ulterior fiind arestat, sub bănuiala de apartenenţă la o organizaţie teroristă. Această măsură - considerată miercuri de ministrul de externe german drept 'greşită şi inadecvată' - a cauzat iritare în Germania, unde mai multe landuri au decis să nu autorizeze desfăşurarea unor mitinguri de susţinere a reformei constituţionale din Turcia, evenimente la care urmau să participe şi membri ai executivului turc.

Într-o încercare de detensionare a relaţiilor dintre ţările lor, miniştrii de externe german şi turc, Sigmar Gabriel şi Mevlut Cavusoglu, au avut miercuri, la Berlin, prima întâlnire între reprezentanţii guvernelor lor după arestarea jurnalistului Deniz Yucel.

Întâlnirea Gabriel-Cavusoglu s-a desfăşurat la o zi după ce şeful diplomaţiei turce s-a adresat compatrioţilor săi, la consulatul Turciei de la Hamburg, în cadrul campaniei de popularizare în rândul diasporei turce a reformei constituţionale care va duce la sporirea puterilor preşedintelui Erdogan. Această reformă va face obiectul unui referendum care va avea loc pe 16 aprilie.

În ultimele zile, mai multe mitinguri de campanie planificate de Turcia au fost anulate de autorităţile germane şi olandeze, iar cantonul elveţian Zurich a cerut miercuri guvernului federal elveţian să nu permită vizita lui Cavusoglu, programată duminica viitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.