Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANM a emis cod galben de ninsori pentru 14 județe: De azi ninge masiv

ninsoare ninsori

ANM a emis COD GALBEN de ninsori în 14 judeţe din România. Atenţionarea intră în vigoare de marţi, de la ora 16.

Intervalul: 24 noiembrie, ora 16 – 25 noiembrie, ora 14

Citește și: Procurorii au dezbrăcat-o pe fiica lui Gheorghe Nichita: Au găsit o agendă și acte în pantaloni

În intervalul menţionat, temporar va ninge în zona de munte, iar în Carpaţii Meridionali şi în cea mai mare parte a Carpaţilor Orientali se va depune strat de zăpadă, local mai consistent. Treptat, vor predomina ninsorile şi în estul şi sudul Transilvaniei, precum şi în Subcarpaţii Moldovei.

Trecător şi izolat, precipitaţii mixte vor fi şi în zonele deluroase din restul teritoriului. În sudul şi sud-estul ţării se vor cumula cantităţi de apă ce pot atinge pe arii restrânse 15...20 l/mp. Precipitaţii, local mai abundente, se vor semnala şi pe parcursul zilelor următoare.

Citește și: Liviu Dragnea i-a stabilit traseul lui Victor Ponta

Maximele termice se vor situa intre 1 si 13 grade.In Dobrogea si in Baragan, cerul va fi plin de nori; va ploua si se pot stringe peste 15 l/mp. Vantul va avea intensificari iar temperaturile pierd un grad, doua fata de ieri; doar in sud-estul extrem se mentin la valori ridicate, de 12-13 grade.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei gasim atmosfera mohorata si precipitatii pe zone vaste. Vor fi ploi; dar in zonele deluroase va cadea lapovita. Temperaturile, putin mai scazute decat ar fi normal la aceasta data, nu vor depasi 5-6 grade Celsius.

Citește și: Crin Antonescu DESFIINȚEAZĂ PNL: E pe nicăieri, nici la putere, nici în opoziție, nici pe stradă

In jumatatea nordica a Moldovei innorarile persista si vin alte precipitatii, care vor fi sub toate formele.La munte va ninge si vantul va sufla cu putere, indeosebi pe timpul noptii.Temperaturile se mentin la valori modeste, de cel mult 3-4 grade.

In nordul Transilvaniei si in Maramures, pe timpul zilei precipitatile vor fi putine si e posibil sa zarim si soarele pentru scurte momente. Maximele ajung la 6-7 grade, iar peste noapte aria precipitatilor se extinde.

In vestul tarii cerul va fi innorat; ziua ar putea sa ploua trecator, iar noaptea vor aparea precipitati mixte pe suprafete extinse. In regimul termic nu prea sunt schimbari fata de ieri: maximele se opresc la 5-6 grade.

Citește și: Crin Antonescu revine în forță: Ce are curaj să spună despreDacian Cioloș

In centrul Romaniei gasim vreme inchisa si precipitatii frecvente. La munte vor predomina ninsorile si stratul de zapada va creste. Maximele se vor incadra intre 2 si 6 grade, dar e posibil ca in depresiuni temperaturile sa nu depaseasca pragul inghetului.

Sud-vestul tarii va avea vreme urata, cu multi nori si ploi, ce pot fi mai abundente pe timpul noptii. Si tot la noapte vantul va avea intensificari sustinute. Se mai raceste putin fata de ziua trecuta si se vor inregistra cel mult 8 grade.

Temperaturile continua sa scada si in tinuturile sudice, unde astazi vom avea cel mult 5-6 grade. Va ploua la campie, in timp ce in regiunile mai inalte va cadea lapovita, iar vantul se va intensifica, indeosebi dupa lasarea noptii.

Citește și: Noi DEZVĂLUIRI despre Raed Arafat: Ce decizie a luat azi-noapte

In Bucuresti cerul ramane acoperit de nori; va ploua din cand in cand, iar vantul va sufla cel mult moderat. Se raceste fata de ieri: maxima se opreste la 5 grade, iar maine dimineata termometrele vor indica in jur de 3 grade Celsius.

La munte vor cadea precipitatii, ziua in Carpatii Meridionali si in Orientali, iar noaptea in toata zona montana. Vor predomina ninsorile, care vor fi mai abundente in zona Carpatilor Meridionali si de Curbura, unde se va depune un strat consistent de zapada. Vantul va avea unele porniri, iar regimul termic va fi unul normal pentru aceasta perioada.

Cum va arata vremea in urmatoarele 3 zile

In Bucuresti maine ramanem cu vremea inchisa si va continua sa ploua. Vantul va sufla mai tare pe timpul zilei, dar noaptea va slabi in intensitate.Temperatura creste usor si dupa pranz se vor inregistra in jur de 7 grade.

Citește și: Noi detalii din dosarul fraților Becali și judecătoarea mituită: Nume grele apar în dosar

Vineri atmosfera va fi mohorata si va ploua indeosebi din a doua parte a zilei si vor fi ploi destul de serioase. Termic nu apar schimbari: maxima ajunge din nou la 7 grade Celsius.

Sambata norii aduc alte ploi, ce por fi moderate cantitativ; vantul va fi intens, iar temperatura va urca pana la 9 grade.

La munte maine se anunta inca o zi mohorata, cu precipitatii in toate masivele. Vor fi lapovite si ninsori, iar in Meridionali si in Orientali se vor strange cantitati importante de apa.

Vineri cerul ramane acoperit de nori, iar seara si noaptea precipitatiile cuprind din nou toata zona montana.

Sambata vin alte precipitatii, predominant ninsori, care vor fi importante cantitativ. Vantul va avea intensificari in toate masivele.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.