Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anonimat total: Un fost ministru a ieşit din puşcărie

puscarie amnistie gratiere

De la ministru, la puşcăriaş, la anonimat total. Este parcursul fostului ministru al Agriculturii din guvernele conduse de Radu Vasile şi Mugur Isărescu, Ioan Avram Mureşan. Acesta ar fi ieşit ieri din puşcărie, după mai bine de patru ani de la condamnarea definitivă, potrivit unor surse judiciare.

În aprilie 2011, Ioan Avram Mureşan a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la 7 ani de închisoare cu executare pentru corupție. În calitate de ministru, ar fi întocmit, în mai 1999, noiembrie 1999 și aprilie 2000, mai multe rapoarte pentru scoaterea din rezerva de stat sub formă de împrumut a cantității de 5.000 de tone de ulei. De asemenea, Mureșan ar fi deturnat fonduri cauzând o pagubă Ministerului Agriculturii și Alimentației de 25,5 de miliarde de lei vechi. Pe 28 mai 2012 a primit verdictul final în acest dosar, judecătorii respingând recursul lui Mureșan, și a fost încarcerat.

Vezi şi: Un lift cu cinci persoane s-a prăbușit în gol la Ministerul Muncii

Fostul ministru ţărănist a mai fost condamnat şi în dosarul lui Decebal Traian Remeş. Potrivit rechizitoriului DNA, în 13 septembrie 2007 și 23 septembrie 2007, Decebal Traian Remeș, în calitate de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, ar fi acceptat și primit produse alimentare în valoare de 1.500 de lei și suma de 15.000 de euro de la Gheorghe Ciorba, prin intermediul lui Mureșan. Pe 14 februarie 2012 instanța supremă i-a condamnat pe foștii miniștri Decebal Traian Remeș și Ioan Avram Mureșan la câte trei ani de închisoare cu executare, în dosarul în care sunt acuzați de fapte de corupție.

La data de 9 septembrie 2012 fiul lui Ioan Avram Mureşan, în vârstă de 32 de ani, a fost găsit mort în camera sa dintr-un hotel din Kenya.

Vezi şi: Traian Băsescu, aspru criticat de CSM pentru atacul la procurori și justiție

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.