Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANP reacționează în scandalul morții lui Dan Adamescu

wowbiz.ro
Dan Adamescu

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) informează, miercuri, că omul de afaceri Dan Adamescu a fost cazat în unităţile de detenţie în conformitate cu dizabilităţile sale, iar atestarea prin examene bacteriologice a bacteriei invocate în spaţiul public nu are legătură cu perioada custodierii în sistemul penitenciar. 

"Solicitările înaintate de către familie reprezentanţilor penitenciarelor de a primi medicaţie au fost avizate pozitiv, medicaţia fiind administrată conform recomandărilor medicilor specialişti. Având în vedere că datele medicale sunt confidenţiale, vă putem preciza doar că atestarea prin examene bacteriologice a bacteriei invocate nu are legătură cu perioada custodierii în sistemul penitenciar, nefiind diagnosticat în acest sens la internarea în spitalul din reţeaua publică. Cazarea acestei persoane în unităţile de detenţie s-a realizat în conformitate cu dizabilităţile sale, fapt constatat şi de reprezentanţii Ambasadei Germaniei în România cu ocazia vizitării acestuia", se arată într-o informare a ANP, scrie agerpres.ro. 

Potrivit sursei citate, Adamescu a beneficiat de asistenţă medicală atât prin intermediul reţelei sanitare a ANP, cât şi al reţelei sanitare publice şi private, iar, din luna septembrie a anului trecut, acesta se afla sub supraveghere medicală într-o reţea sanitară privată, în vederea realizării unei intervenţii chirurgicale pentru o afecţiune cronică la un picior. 

"În conformitate cu procedurile legale, administraţia Penitenciarului Jilava a anunţat familia persoanei decedate, a informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate şi a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile de detenţie în care a fost custodiată persoana în cauză vor pune la dispoziţia organelor competente toate informaţiile şi documentele necesare în vederea derulării, în bune condiţii, a acestei anchete", mai precizează ANP. 

Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, decedat marţi dimineaţă, arăta, într-o scrisoare deschisă, că "lovitura fatală" i-a fost dată tatălui său, încarcerat după condamnarea primită pe 5 iunie 2014, de bacteria stafilococul auriu, "cu care a fost contaminat în condiţiile inumane din închisoare". 

"În data de 24 ianuarie, imediat după miezul nopţii, Dan Adamescu, în vârstă de 68 de ani, a decedat la un spital din Bucureşti, fără familie lângă el. Condamnat pe 5 iunie 2014 în urma unui proces care s-a bazat pe mărturii false, a fost încarcerat consecutiv în 3 penitenciare, unde starea de sănătate i s-a agravat continuu. Spitalizat în ultimele luni de viaţă - pe care şi le-a petrecut intubat şi în comă semi-indusă - cele 15 afecţiuni de care suferea i-au slăbit constant corpul, lovitura fatală fiindu-i dată de bacteria patogenă stafilococul auriu, cu care a fost contaminat în condiţiile inumane din închisoare", afirma Alexander Adamescu.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.