Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANRP restituie unui fost deţinut politic bani în trei tranşe

anrp_21875000

Pavel Corbu, membru al AFDPR Neamţ, este plimbat de către Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (A.N.R.P.), la vârsta de 82 de ani. Dosarul său de restituire în natură a bunurilor confiscate sunt eşalonate în trei tranşe de către administraţia fondului de stat, în ciuda documentelor medicale depuse care atestă starea gravă de sănătate a fiului său. Din totalul sumei de 45.000 de Euro, mai are de primit 18.000. Operaţia la Viena a fiului său costă 60.000. Prin veniturile sale de pensionar, plus indemnizaţia de fost deţinut politic, ar putea aduna banii aceştia în şapte ani, dar boala nu are timp.

Pavel Corbu a absolvit în 1951 Şcoala de Ofiţeri. A fost încadrat în gradul de locotenent în regimentul de Grăniceri de la Oradea, ca ajutor de comandant de companie. În 1953 a fost dat afară din armată pentru că s-a căsătorit cu Tereza Stöckl, a cărei mamă a fost trimisă în URSS la muncă forţată, pentru o perioadă de 3,5 ani, pe motiv că era de etnie germană.

Fosta conducere a ANRP a acordat milioane de euro în timp record. Dosarul Horia Simu de la Constanţa este de notorietate.

„Cesionarul drepturilor litigioase, inculpatul Simu Horia, a intrat în posesia unor despăgubiri fabuloase şi necuvenite, în detrimentul statului român plătind 700.000 euro şi primind în urma acordării despăgubirilor 8.750.000 euro de 12, 5 ori mai mult”, reţin procurorii în rechizitoriu.

Persoane cu funcţii de conducere din Administraţia Prezidenţială, Ministerul Mediului şi RAAPPS au intervenit pentru ca Horia Simu să obţină, în anul 2011, despăgubiri nelegale de la ANRP pentru un teren din municipiul Constanţa, potrivit rechizitoriului prin care omul de afaceri a fost trimis în judecată de DNA.

Preşedintele AFDPR Octav Bjoza a prezentat un raport Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor despre nevoile sociale ale lui Pavel Cornu. Actuala conducere rămâne impasibilă. Banii vor fi livraţi în trei tranşe la termene care se vor comunica ulterior.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.