Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANSVSA a amendat agenţi economici din 27 de judeţe, cu peste 135.000 de lei: Ce produse vindeau

ansvsa

Agenţi economici din 27 de judeţe au fost amendaţi de către reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), după un control care a vizat sectorul produselor alimentare de origine nonanimală. Valoarea totală a sancţiunilor s-a ridicat la 135.700 de lei, iar cele mai mari amenzi, în valoare de 15.700 de lei, s-au aplicat în judeţul Cluj, scrie news.ro.

În luna octombrie, direcţiile judeţene au desfăşurat 8.892 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfăşoară activităţi în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar şi a celor de depozitare a produselor alimentare, a seminţelor, legumelor şi fructelor.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea şi depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislaţie, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţilor.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 68 de avertismente precum şi 81 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 135.700 lei.

Au fost amendaţi agenţi economici din 27 de judeţe, cel mai mare cuantum al sancţiunilor înregistrându-se în judeţul Cluj.

Inspectorii au găsit condiţii igienico-sanitare necorespunzătoare etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, asigurarea necorespunzătoare a trasabilităţii produselor alimentare.

Amenzi în valoare de peste 13.000 s-au aplicat în judeţele Hunedoara şi Olt, pentru manipularea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

De asemenea, în cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise ale pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.