Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șantajul nababilor de la ROMATSA asupra Guvernului. Ce sume astronomice au și cât mai vor/ DOCUMENT

Exact înainte de vacanța de 1 iunie - Rusalii salariații ROMATSA au decis că e cazul să o pună de o grevă pentru a mai ușura bugetul statului de niște bani. Au mizat pe presiunea care se va crea o dată cu apropierea termenului limită și au sperat că Guvernul să cedeze. Deocamdată Guvernul nu a cedat.

Ana Maria Pătru ameninţă cu înregistrări care vor cutremura viaţa politică şi justiţia: 'Am multe'

Dupî ce au esuat negocierile dintre Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian(ATSR) și Ministerul Transporturilor, salariații ROMATSA intra de astazi in greva pe termen nelimitat, incepand cu ora 9.00. Adica fix inainte de minivacanta de Rusalii.

„Greva ar putea sa dureze o ora-doua, poate trei, sau sa continue pe termen nelimitat daca nici maine (marti dimineata – n.r.) nu se va ajunge la nicio concluzie”, a precizat liderul de sindicat, Gabriel Tudorache.

Principala revendicare a grevistilor si cea la care Ministerul Transporturilor nu a cedat priveste acordarea a 60 de salarii in momentul in care un salariat ROMATSA vrea sa plece anticipat la pensie.

Totul în contextul in care un salariu mediu in cadrul ROMATSA este de circa 5.000 euro, un salariat ROMATSA care doreste sa plece anticipat la pensie, ar urma sa primesca un bonus de aproximativ 300.000 euro! La aceasta leafa de peste 5.000 de euro se adauga spor de vechime, pana la 25%, spor pentru conditii grele 15%, spor pentru complexitatea dirijarii 26% si spor pentru lucru in ture-23,5%.

Un calcul simplu arata ca un salariat Romatsa are un venit de aproximativ 40.000 de lei, echivalentul a 27 de salarii minime, relatează national.

Unde mai punem că de ani de zile întreaga instituție este un rai al atârnătorilor politici, precum și al unor adevărate clanuri înrădăcinate (soț, soție, copii, cumnați, unchi, mătuși... etc). Sunt familii care realizează într-o singură lună venituri de aproximativ 15.000 de EURO.

stiripesurse.ro a intrat în posesia unor tabele care arată ”raiul” de la Romatsa:

content-image

content-image

Scandalizat de situație, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a anuntat ca va trimite Corpul de control la ROMATSA pentru o clarificare a tuturor aspectelor semnalate in presa in ultima perioada, inclusiv acela privind megasalarizarile de acolo.

Greva de la ROMATSA aduce haos si in turism.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.