Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antena 3 amendată pentru scrisoarea adresată de Oana Stancu fiicei jurnalistului Dan Tapalaga

Antena 3

CNA a amendat, marti, postul Antena 3 cu 30.000 de lei pentru mai multe emisiuni din februarie, in care, pe de o parte, a difuzat textul unei scrisori adresate de Oana Stancu fiicei jurnalistului Dan Tapalaga, iar pe de alta parte a reluat secvente "trunchiate" dintr-un interviu mai vechi cu sefa DNA. Reprezentanta Antenelor la CNA a afirmat ca fiica jurnalistului "are totusi 10 ani, iar Oana Stancu s-a referit la o generatie". Unul dintre membrii CNA, Radu Calin Cristea, a aparat Antena 3, a acuzat tonul folosit intr-un articol de Dan Tapalaga la adresa Antenei 3 si publicului acestui post si a apreciat ca scrisoarea Oanei Stancu "e un text foarte bun, bine scris", informeaza Hotnews.

Amenda de 30.000 de lei a fost propusa de membrul CNA Rasvan Popescu, dupa ce alte doua propuneri - 20.000 de lei (Radu Herjeu), respectiv 60.000 de lei (Dorina Rusu) nu au primit suficiente voturi pentru a fi adoptate. Amenda a vizat incalcarea articolului din Codul Audiovizual potrivit caruia "Minorul are dreptul la protejarea imaginii si a vietii sale intime, private si familiale" (cazul fiicei lui Dan Tapalaga), dar si pentru incalcarea obligatiei ca posturile sa asigure informarea corecta (cazul interviului cu Kovesi).

La precedenta sedinta CNA, cazul scrisorii Oanei Stancu a fost pus la pachet cu un altul - cel in care Dan Tapalaga si jurnalistul Malin Bot de la Evenimentul Zilei au fost acuzati la Antena 3 de nazism si reclamati la CNCD, institutie care a respins, insa, acuzatiile de discriminare. Acum, acel caz s-a aflat din nou pe agenda, dar nu a mai fost discutat azi deoarece autorul multora dintre acuzatiile de nazism, Radu Tudor, nu a putut veni sa-si expuna punctul de vedere si a cerut o amanare.

Drept urmare, cazul scrisorii a fost comasat cu altele, inclusiv cu cel al unor emisiuni din februarie, cand Antena 3 a difuzat secvente dintr-un interviu mai vechi al Adevarul cu sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, sustinand ca prin declaratiile ei de acum doi ani Kovesi "recunoaste ca Antena 3 nu trebuie evacuata".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.