Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Antena 3 și Realitatea TV stau în spatele revoltei din pușcării': Cine face aceste acuzații

voiculescu catuse

Jumătate din penitenciarele din țară sunt cuprinse de revolte ale pușcăriașilor. Aceștia au incendiat celule, au rupt gratiile de la geamuri, au refuzat hrana și s-au urcat pe acoperișurile penitenciarelor. În anumite închisori, a fost nevoie de intervenția cu gaze lacrimogene și tunuri de apă pentru calmarea spiritelor. Fostul șef al ANP, Sorin Dumitrașcu, spune că în spatele acestor revolte ar sta cele mai importante televiziuni de știri din România: Antena 3 și Realitatea TV.

”S-a ajuns aici din cauza presiunii mediatice create de trusturi mass-media patronate sau finantate de actuali detinuti. Este de notorietate ca inaintea acestor reactii ale detinutilor au fost adevarate campanii mediatice pe tema situatiei penitenciarelor, si crearea unei asteptari in randul detinutilor referitoare la o potentiala amnistie si gratiere. Este adevarat ca este nevoie de imbunatatirea conditiilor din penitenciare, atat pentru detinuti cat si pentru personal. Daca insa motivul protestelor ar fi conditiile de detentie, actiunile de distrugere si incendiere nu sunt un argument in acest sens. Dimpotriva.

Citește și: Petitia lui Dom’ Profesor despre conditiile din inchisoare.

Campania dusa de cele doua televiziuni impreuna cu celelalte componenete din trusturile media pe care le reprezinta are un rol important in provocarea acestor revolte si se dovedeste in fiecare zi ca prin mediatizarea excesiva este urmarita extinderea la nivelul intregului penitenciar. Situatiile sunt prezentate tendentios si unilateral, si fosti detinuti sunt prezentati pe post de repere morale si experti in sistemul penitenciar. Ori, nici instigatori ai unor actiuni de masa care au dus la distrugeri si traume psihice si fizice majore, si nici condamnati pentru infractiuni cu daune de zeci de milioane de euro nu pot avea aceasta calitate.”, a spus Dumitrașcu pentru hotnews.ro.

Citește și: Cum am provocat tensiuni intre ALDE si Miscarea Legionara. Bonus: Cat plateste un partid politic pentru un imobil de 120 mp

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.