Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antena3, acuzată că a difuzat investigații finanțate de fundațiile lui George Soros

soros

Bomba a explodat în această dimineață! Antena 3 este acuzată că a difuzat investigații finanțate de magnatul George Soros, deși postul de televiziune a demarat în ultima perioadă o campanie împotriva acestuia. Dovada este furnizată de Info Sud Est.

După ce în ediția din 17 octombrie 2017 a emisiunii ”Sinteza Zilei”, moderatorul Mihai Gâdea și invitații săi au lansat atacuri furibunde la adresa miliardarului american George Soros, pe care îl prezintă adeseori ca fiind un „personaj sinistru, cu interese în destabilizarea României”, jurnaliștii de la Info Sud Est aduc în atenția opiniei publice o anchetă din 2011, finanțată de cea mai cunoscută fundație a lui George Soros din România.

Coreea de Nord amenință SUA cu un 'atac INIMAGINABIL': Anunț războinic al Phenianului, după ultimele exerciții militare din Marea Japoniei

Este vorba de investigația jurnalistică “Dospește mafia”, difuzată în două episoade, în lunile septembrie și octombrie 2011, în cadrul emisiunii “În premieră”, realizată de Carmen Avram.

La acea vreme, reporterii Antena 3 – Romana Puiuleț, Andrei Ciurcanu și Mihai Dina – au câștigat unul dintre cele 11 premii puse în joc de Fundația Soros România, în parteneriat cu Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație, în competiția numită “Jurnalist de investigație în slujba interesului public”.

Investigația difuzată de Antena 3 și finanțată de Fundația Soros România făcea referire la mafia cerealelor, vânzările la negru și rețeaua de evazioniști care prejudicia statul român, în fiecare an, cu 4 miliarde de euro.

Și Alessandra Stoicescu, una dintre cele mai cunoscute moderatoare ale Antena 3, a beneficiat, în trecut, de o bursă acordată de una dintre fundațiile lui George Soros, mai susțin jurnaliștii de la Info Sud Est.

UPDATE: Contactată de STIRIPESURSE.RO, Carmen Avram, realizatoarea emisiunii „În premieră”, a declarat că investigația „Dospește mafia” a fost realizată de doi reporteri care nu mai fac parte din echipa emisiunii. Aceasta nu are informații despre presupusa finanțare primită de la George Soros.

Alessandra Stoicescu a afirmat că informațiile publicare nu sunt o descoperire jurnalistică, având în vedere că ea însiși a făcut publică finanțarea de care a beneficiat. „Eu am declarat - nu este o descoperire jurnalistică - că am beneficiat de un stagiu Freedom House cu finanțare de la guvernul american, în 1999. Repet, finanțat de guvernul american, mai precis USAID.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.