Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anton Hadăr, mesaj inedit pentru Iohannis: 'Mi-ar plăcea să iasă, ca fost profesor, inspector, soțul unei profesoare...' - VIDEO

Agerrpres
anton hadar

Anton Hadăr, preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale "Alma Mater", a participat sâmbătă, 21 octombrie, la Adunarea Generală a Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR), la Hotel Caro din Capitală. În discursul susţinut în faţa celor aproape 1000 de delegaţi, liderul sindical, care este şi vicepreşedinte al CNMR, i-a transmis un mesaj inedit preşedintelui Iohannis, iar la final a făcut o declaraţie pentru STIRIPESURSE.RO.

Anton Hadăr s-a referit la probleme sistemului de Educaţie din România, printre care şi finanţarea. În acest context, Hadăr i-a sugerat preşedintelui Iohannis să adopte strategia din domeniul Apărării.

"Mi-ar plăcea ca președintele României, domnul Iohannis, să facă ceea ce a făcut în iarnă, când a zis că refuză bugetul dacă nu se dă 2% la Apărare. Mi-ar plăcea să iasă, ca fost profesor, inspector, soțul unei profesoare, să iasă și să spună că nu semnează bugetul dacă nu se dă 6% pentru Educație", a declarat Anton Hadăr.

Vezi şi: Eveniment de amploare: Sute de lideri ai societății civile, la întâlnirea Coaliției Naționale pentru Modernizarea României - FOTO

Potrivit liderului de sindicat, "pericolele nu vin de cele mai multe ori din exterior. Pericolele noastre vin din interior. Aici avem cele mai mari probleme, din păcate", adăugând să în România, în ultimii ani, "numai câinii din parcări nu au primit grade de general și colonel".

"Avem nevoie de o nouă reformă curiculară. Învață copiii noștri după manuale perimate. Învățământul vocațional trebuie să câștige în România. De ce să obligăm copii să facă 12 clase dacă nici nu vor, nici nu pot? Trebuie să mizăm pe învățământul dual", a mai declarat Hadăr, care a mai enumerat o serie de necesităţi din domeniul educaţiei: armonizarea programelor de studii cu cerințele pieței muncii, salarizarea unitară, o nouă lege a educației.

"A fost un eveniment deosebit, ne-am bucurat de o mare asistență. Au venit colegi de-ai noștri din toate domeniile. Această Coaliție este extrem de eterogenă, încorporând variate domenii, reprezentanți ai învățământului, ai polițiștilor, ai mediului privat, ai academiilor, diferite ONG-uri, reprezentați la nivel înalt din domenii strategice, generali, oameni care au venit în Coaliție pentru a spera într-o Românie mai bună", a declarat Anton Hadăr la final, pentru STIRIPESURSE.RO.

Întrebat care sunt priorităţile sale, ca preşedinte al CNMR, Anton Hadăr a precizat: "Noi, cei din Educație, ne propunem multe. Sunt lucruri care privesc atât învățământul preuniversitar, cât și învățământul superior românesc, ne propunem îmbunătățirea calității sistemului de învățământ românesc prin măsuri speciale pe care le-am enunțat astăzi în discursul meu. Ne propunem în același timp să intervenim și să colaborăm atunci când vom fi chemați la elaborarea unor elemente legislative, printre care Legea Educației și, evident, alte legi care ne frământă și sunt necesare. Ne interesează și alte aspecte legeate de finanțarea învățământului românesc. Sunt lucruri care de atâta vreme ne derajează și cred că prin intermediul Coaliției Naționale pentru Modernizarea României le-am putea rezolva într-o scurtă vreme."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.