Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antonescu despre Alina Gorghiu: Valoarea nu e data nici de sex nici de varsta

Romanian interim president Crin Antonescu delivering his first public speech

Fostul presedinte PNL Crin Antonescu a declarat joi la Romania TV ca nu a fost susrprins de alegerea Alinei Gorghiu in fruntea PNL, insa a subliniat ca nu sexul si varsta ei sunt dovada valorii sale. El a precizat ca are alte calitati care i-au asigurat reusita in politica si ca el a colaborat bine cu ea.

El n-a ezitat insa sa arunce cateva mici sageti, sustinand ca oricine ar fi fost sustinut de presedintele ales Klaus Iohannis ar fi castigat, si lasand sa se inteleaga faptul ca a fost deranjat de interventia lui Iohannis in stabilirea urmasului sau in PNL.

"Nu sunt deloc surprins de rezultatul acestor alegeri pentru ca este un fenomen aproape universal ca atunci cand un presedinte de tara proaspat ales, investit cu voturi, cu incredere, cu putere face o asemena propunere, ea are sanse mari de castig. Am parerea ca oricine ar fi fost sustinut de Iohannis avea categoric prima sansa.

Faptul ca eu mi-am mentinut optiunea fata de Ludovic Orban, fara a fi un capat de tara, fara a fi ceva dramatic, a fost si semnalul ideii ca din puntul meu de vedere ar fi fost de dorit ca partidul, fie si in parteneriat cu presedintele Romaniei, dar partidul sa isi aleaga liderul, fie el si Alina Gorghiu. E o persoana tanara, nu e lipsita de calitati, totul ramane de demonstrat din acest moment. (...) Nu pun la indoiala legitimitatea votului, dar a fost o candidatura care probabil nici n-ar fi existat daca ea n-ar fi fost sustinuta atat de puternic de presedintele Romaniei", a precizat Antonescu.

El si-a exprimat speranta ca Alina Gorghiu va fi un presedinte bun al PNL si a subliniat ca sexul si varsta nu sunt principalele calitati ale unui politician.

"Eu cred ca Alina Gorghiu daca va fi, si sper ca va fi un presedinte bun pentru PNL, nu va fi astfel pentru ca e tanara sau pentru ca e femeie (...) valoarea nu e data nici de sex nici de varsta, pentru ca in fond reusita in politica tine de alte lucruri.

Daca vom confunda ideea de reforma a clasei politice cu scaderea in varsta a celor alesi – atunci trebuia ales Ponta presedinte ca e mult mai tanar decat Iohannis. De asemenea daca vom persista in a crede ca din 5 in 5 ani o luam de la 0 si incepem reforme iar ne inselam. Deschiderea PNL pentru tineri, pentru femei, pentru oameni din societatea civila a inceput demult, altfel nu era Iohannis presedinte.

Totul e posibil, totul e de asteptat. Nimic nu e garantat, nimic nu e imposibil", a conchis Antonescu, referindu-se atat la Alina Gorghiu cat si la presedintele Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.