Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antonio Tajani: Europa va combate terorismul împreună

Antonio Tajani

Summitul parlamentelor naţionale din Uniunea Europeană (UE) de la Bratislava transmite semnalul că Europa va combate terorismul împreună, a declarat preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, comentând crearea unui grup comun de monitorizare parlamentară a Europol, transmite TASR.

Preşedintele Parlamentului European a făcut totodată apel la serviciile secrete ale statelor membre să coopereze îndeaproape, deoarece "terorismul nu cunoaşte frontiere". Antonio Tajani a subliniat că Europa trece printr-o perioadă dificilă, marcată de Brexit, ameninţări la adresa securităţii, şomajul care-i afectează îndeosebi pe tineri şi migraţie, iar europenii aşteaptă soluţii de la instituţiile UE, deşi sunt de părere că Uniunea nu reuşeşte să dea dovadă de suficientă flexibilitate faţă de preocupările lor. Or, acest lucru "toarnă gaz pe focul populismului", iar populiştii încearcă să creeze aparenţa unei discrepanţe între proiectul european şi interesele naţionale, a avertizat preşedintele PE.

"UE a făcut mult pentru oameni, dar rezultatele din trecut nu sunt suficiente pentru a asigura viitorul proiectului european", a notat Tajani, pentru a conchide că mai sunt multe de făcut şi că cel mai bun răspuns la populism îl constituie rezultatele tangibile.

La rândul său, Jyrki Katainen, vicepreşedinte pentru locuri de muncă, creştere, investiţii şi competitivitate al Comisiei Europene, a făcut apel la statele blocului comunitar să "creeze o nouă (uniune) europeană cu 27" de membri, după ieşirea anunţată a Marii Britanii. Katainen şi-a exprimat speranţa ca parlamentele naţionale ale UE să elaboreze până la sfârşitul acestui an "propriile viziuni privind viitorul Uniunii", ce urmează să fie apoi prezentate preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, anunţă Agerpres.

Crearea unui grup comun de monitorizare parlamentară a Europol de către parlamentele UE este unul din principalele subiecte de pe agenda reuniunii desfăşurate luni şi marţi în capitala slovacă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.