Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Antonio Tajani păstrează uşa UE deschisă pentru britanici

Antonio Tajani

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a dat asigurări vineri că britanicii vor fi primiţi cu braţele deschise dacă rezultatul alegerilor legislative anticipate din 8 iunie din Marea Britanie va arăta dorinţa britanicilor de a renunţa la ieşirea din UE, informează AFP, conform agerpres.

'Dacă Marea Britanie va dori să rămână, toată lumea va fi pentru. Eu voi fi foarte bucuros', a declarat Tajani pentru cotidianul The Guardian.

ATAC armat în sediul FSB. Două persoane au murit, iar alta este rănită - VIDEO

'Decizia finală aparţine celor 27 de state membre, însă toată lumea va fi pentru', a insistat Tajani, aflat la Londra pentru o întrevedere cu premierul britanic Theresa May.

O asemenea ipoteză pare la ora actuală puţin probabilă, Theresa May dând asigurări atunci când a declanşat procesul de ieşire a Marii Britanii din UE, la sfârşitul lui martie, că nu va exista 'o revenire' asupra subiectului.

Lidera conservatoare a cerut marţi alegeri legislative anticipate pentru 8 iunie, cu trei ani înainte de data prevăzută în 2020, pentru a întări majoritatea parlamentară în vederea negocierilor asupra Brexit-ului.

Ultimele sondaje de opinie îi dau pe conservatori cu 20% avans în faţa opoziţiei laburiste.

Liberal-democraţii şi naţionaliştii scoţieni din SNP, pro-UE, speră să atragă voturile alegătorilor eurofili, în condiţiile în care 48% dintre britanici au votat împotriva ieşirii din UE.

Cine este 'Belgianul', atacatorul de pe Champs-Elysées. Primele IMAGINI cu schimbul de focuri

Antonio Tajani a apreciat, de asemenea, că cetăţenii ţărilor din UE de pe teritoriul Marii Britanii ar trebui să beneficieze de 'aceleaşi drepturi', înainte şi după Brexit.

'Este important să facem în aşa fel încât Brexit-ul să nu aibă efect negativ asupra vieţii lor. Pentru noi, aceasta este o prioritate şi o linie roşie', a declarat el.

Soarta cetăţenilor din ţările UE este considerată unul dintre principalele subiecte divergente de pe agenda negocierilor, în condiţiile în care susţinătorii Brexit-ului au făcut campanie pentru o limitare a imigraţiei.

Washingtonul S-A SĂTURAT de WikiLeaks. Arestarea lui Julian Assange este o PRIORITATE - VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.