Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunțat ca revelație, un partid poate ajunge catastrofă

Conform declarațiilor președintelui executiv al Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, partidul său va fi revelația alegerilor parlamentare.

Așezați de ultimele sondaje apărute pe piață sub pragul celor 5 procente, popularii au ieșit să acuze „manipulațiuni” din partea celor două mari partide, PSD și PNL. Tomac declară că în sondajele interne, PMP se învârte în jurul unui scor de 9%. Mai mult, acesta susține că există mari șanse ca alegerile să arate un PMP la 15%.

Argumentul lui Tomac stă în performanța partidului său de la ultimele europarlamentare: „Deși cotat fără șanse, PMP a reușit atunci să treacă pragul”, a declarat președintele executiv al PMP. Problema este că la acele alegeri, partidul condus la acea vreme de Elena Udrea a reușit să obțină un 6.2%. Departe de cele 9 procente anunțate astăzi, și mai departe de cele 15 procente promise electoratului pentru această iarnă.

Într-adevăr, față de acel moment, PMP a reușit să pună mâna pe niște organizații și sedii UNPR.  În contrabalans, aproape cu fiecare interviu, Băsescu reușește să mai piardă din încrederea care i-a mai rămas. Alte voci? Alți comunicatori? În spațiul public, Steriu are o activitate sterilă, iar Eugen Tomac rămâne tânăra speranță care a ratat șansa să confirme la alegerile locale, chiar și având în spate o organizație puternică la sectorul 1.

Acum, eu înțeleg că din calitatea de președinte executiv, e de datoria ta să transmiți semnale pozitive către activiști și electorat, pentru a nu fi demoralizați de cifrele din ultimele sondaje. Dar promițând că partidul tău este în momentul de față la mai mult decât dublu față de cifra prezentată de sondaje, nu te face oare să crești așteptările prea mult? Ca să nu mai vorbim de cele 15 procente pe care te declari încrezător că le vei obține până la urmă. Ce explicații vei da atunci?

PMP va fi mulțumit dacă obține 5% la alegerile parlamentare și atunci, bucuria de moment va face uitată promisiunea celor 15%. Dar, dacă partidul va obține 4%, cum îți vei mai explica așteptările atât de mari? Vei invoca trădări, vei face aluzie la forțe oculte care nu te-au vrut în Parlament?

Totuși, dacă mă gândesc bine, în varianta în care PMP nu trece pragul, va avea alte probleme mai mari decât să explice cele 15 procente despre care Tomac spunea astăzi că „Suntem convinși că avem o șansă mare să le obținem”.

Astfel, anunțat astăzi ca revelația alegerilor generale, PMP se poate găsi după 11 decembrie într-o situație catastrofală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.