Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț cutremurător al Phenianului: Ce încărcătură poate purta racheta lansată de Coreea de Nord

powerpolitic.wordpress.com
racheta Musudan

Racheta balistică intercontinentală pe care Coreea de Nord a testat-o recent este capabilă să poarte "o focoasă nucleară mare", a afirmat miercuri agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA, citată de AFP.

Dispozitivul, lansat în momentul în care Statele Unite se pregăteau să îşi sărbătorească ziua naţională, ar putea ajunge în Alaska, potrivit experţilor americani.

Citește și: ALERTĂ - ATAC ARMAT în Libia: Zeci de victime în explozia unei rachete pe o PLAJĂ

Deţinerea unei rachete balistice intercontinentale reprezintă un punct de cotitură pentru regimul comunist care a realizat deja cinci teste nucleare şi dispune de un mic arsenal de bombe atomice.

Rămâne de ştiut dacă Phenianul este capabil să miniaturizeze o focoasă nucleară pentru montarea ei pe o rachetă şi să stăpânească tehnologia pentru reintrarea acesteia în atmosferă.

Agenţia KCNA a dat asigurări că lansarea de marţi a răspuns "tuturor criteriilor tehnologice, inclusiv rezistenţa la căldură şi stabilitatea structurală a focoasei", necesară pentru a reintra în atmosferă fără să fie avariată. Focoasa era realizată din fibre de carbon, potrivit agenţiei.

"În condiţii dificile, implicând o căldură de mii de grade, presiune şi trepidaţii, temperatura din interiorul focoasei a fost stabilă, între 25 şi 45 de grade Celsius", a precizat KCNA. Dispozitivul a avut o traiectorie "perfectă" şi "şi-a atins ţinta cu precizie", a adăugat sursa.

Citește și: Coreea de Nord: SUA doreşte o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate

Statele Unite "încearcă să testeze hotărârea noastră şi ignoră avertismentele noastre", a declarat numărul unu nord-coreean, Kim Jong-Un, citat de agenţie în stilul indirect.

În prezent, confruntarea dintre Phenian şi Statele Unite a intrat în "faza finală", a avertizat el, potrivit Agerpres.

Kim Jong-Un a ţinut să sublinieze că Phenianul nu va supune negocierii posesia de arme nucleare şi de rachete balistice, în nicio circumstanţă, cu excepţia cazului în care "politica ostilă şi ameninţările nucleare ale Statelor Unite încetează complet".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.