Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț de la Palatul Cotroceni: Klaus Iohannis l-a chemat pe ministru, la discuții

Inquam Photos / Octav Ganea
Guvernul Tudose grup

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, o întâlnire cu ministrul Apărări Naţionale, Adrian Ţuţuianu, pe tema Planului de înzestrare a Armatei, care va fi prezentat în cadrul viitoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul întrevederii, ministrul Apărării Naţionale i-a prezentat şefului statului Planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2017 - 2026, care prevede respectarea şi implementarea angajamentului politic asumat în 2015 de către toate partidele politice de a aloca 2% din PIB sectorului Apărării pentru 10 ani, începând cu acest an.

Citește și: Revoltător! Cum îl proteja episcopul Hușilor pe ‘iubitul’ său Ionuț Ursac

"Proiectul, în forma sa revizuită actuală, va face obiectul prezentării în cadrul viitoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării", se arată în comunicat.

Planul de înzestrare a Armatei României 2017 - 2026 stabileşte sistemele şi echipamentele planificate a fi achiziţionate prin Programul anual al achiziţiilor publice ale Ministerului Apărării Naţionale privind înzestrarea cu armament, tehnică de luptă şi materiale cu destinaţie militară.

Citește și: Cristi Brancu, mesaj uluitor după moartea Denisei. Ce a declarat prezentatorul?

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a anunţat miercuri că proiectul de înzestrare a Armatei a fost refăcut şi că va fi prezentat în CSAT când preşedintele Klaus Iohannis va solicita acest lucru.

"Retragerea de la CSAT a proiectului de înzestrare s-a făcut la solicitarea mea, pentru a da consistenţă şi în cifre şi ce este în spatele cifrelor angajamentului de 2% din PIB până în anul 2026. Documentul a fost refăcut şi atunci când domnul preşedinte al României, Klaus Iohannis, va solicita, vom prezenta CSAT documentul complet", a spus Ţuţuianu într-o conferinţă de presă, precizând că doar o parte din cei 2% din PIB pentru Apărare sunt destinaţi înzestrării.

Citește și: Anunț bombă! Încă o țară interzice mașinile diesel și pe benzină .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.