Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț de la Raluca Prună pentru MARII CORUPȚI: Un proiect controversat ajunge în Parlament

luju.ro
raluca pruna

Proiectul legislativ privind confiscarea extinsă va fi depus "în curând" în Parlament, a declarat marţi, pentru AGERPRES, ministrul Justiţiei, Raluca Prună. 

,,Cred că este un proiect important pentru România. Dacă vrem bani la buget, trebuie să confiscăm banii furaţi, să-i redăm societăţii", a afirmat Prună, care a participat la Târgu Ocna la Festivitatea de absolvire şi de depunere a jurământului pentru promoţia 2016 a Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare (SNPAP) din localitate, singura instituţie de învăţământ de acest tip din România.

Traian Băsescu e BOLNAV. A lăsat treburile de la partid în seama colegilor


Raluca Prună a mai spus că pregăteşte, pentru a fi lansat în dezbatere publică, un pachet de legi de reformare a sistemului judiciar, dar nu a vrut să ofere detalii privind conţinutul acestuia. "Nu pot să precizeze prevederi din aceste documente pentru că aş devansa dezbaterea acum, când mai avem câteva lucruri de pus la punct", a precizat ministrul Justiţiei. 

Un al treilea obiectiv vizat de Ministerul Justiţiei este cel referitor la reformarea sistemului penitenciarelor, pe care îl doreşte concretizat printr-un proiect legislativ în Parlament, a mai menţionat Prună. 

"După încheierea, pe 9 septembrie, a dezbaterii publice lansate în urmă cu trei săptămâni, vom analiza propunerile de măsuri administrative şi legislative ce s-au desprins din dezbatere în cadrul a cinci centre mari din ţară - Iaşi, Cluj-Napoca, Craiova, Timişoara şi Bucureşti. Vor fi prezenţi nu numai cei din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, dar şi reprezentanţi ai ONG- urilor care lucrează, au proiecte interesante în diverse penitenciare şi care pot face sugestii. Ascultând toate părţile interesate din societate, o să facem o propunere, la jumătatea lunii septembrie, şi o să depun un proiect pe masa Parlamentului", a precizat ministrul Justiţiei.

Turcia pregătește lovitura pentru UE, după scandalul Apple


Raluca Prună a reiterat, totodată, faptul că aşteaptă din partea Parlamentului "o colaborare pe măsura interesului existent privind reformarea sistemului penitenciarelor". 

Ministrul a subliniat că, până la finalizarea obiectivului privind reforma din sistemul penitenciar, aşteaptă de la noua conducere a ANPR "viziunea şi determinarea de a schimba lucrurile în sistemul penitenciar şi de a lua măsuri administrative care să aducă schimbarea imediată în viaţa celor care se află în detenţie". 

Ea mai precizat că s-a fundamentat un plan de măsuri care vizează realizarea de investiţii în infrastructura penitenciarelor din România. 

Referindu-se la posibile sancţiuni din partea Uniunii Europene privind situaţia actuală din sistemul penitenciar românesc, Raluca Prună a menţionat că sistemul de penitenciare "este costisitor peste tot", România nefiind singura ţară care are probleme în acest sector. 

,,Facem eforturi, dar nu suntem singurii cu probleme. Anul trecut, predecesorul meu a iniţiat o scrisoare împreună cu omologul italian prin care cerea Uniunii Europene, Comisiei Europene, să se permită folosirea de fonduri europene pentru refacerea infrastructurii în sistemul penitenciar. La conţinutul respectivei scrisori, iniţiată de doi miniştri, au aderat alţi 11 miniştri de justiţie din statele europene, ceea ce face ca cel puţin 13 state membre ale UE, prin semnătura pe care miniştrii le-au pus pe scrisoare respectivă să admită că sunt probleme în sistemele penitenciare din ţările lor. Sistemul de penitenciare este peste tot costisitor şi nu este România singulară în avea probleme", a punctat Raluca Prună.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.