Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la SRI: Hackerii ruși 'Fancy Bear' au ATACAT guvernul

hacker

Centrul Național Cyberint, structură aflată în coordonarea SRI, a reușit să contracareze o tentativă de atac cibernetic derulată, cel mai probabil, de entitatea asociată grupului de criminalitate cibernetică APT28 / Fancy Bear. Acțiunea SRI s-a derulat la sesizarea Serviciului de Informații Externe (SIE), precizează un comunicat SRI.

Vezi și: Hackerii cutremură România: Au atacat MAE falsificând o adresă NATO

„Astfel, a fost identificată o tentativă de atac cibernetic la adresa unei instituții guvernamentale din România, derulată, cel mai probabil, de actori asociați anterior cu alte incidente de acest tip. Datorită cooperării eficiente între instituții, a fost prevenită materializarea atacului și producerea de pagube, fiind identificate tințele vizate, precum și metodologia de atac.

Relevant, din perspectiva securității cibernetice, este faptul că această tentativă de atac nu reprezintă o noutate. Zilnic, mii de atacuri cibernetice vizează instituții, entități și persoane din spațiul virtual, iar România nu reprezintă o excepție”, se arată în comunicatul citat.

Gruparea Fancy Bear este cunoscută pentru atacurile asupra Parlamentului german, a Casei Albe, Pentagonului, a echipei de campanie a lui Emmanuel Macron şi a Partidului Democrat din SUA.

SRI estimează că nivelul tehnologic al acestor atacuri va înregistra o creștere semnificativă în perioada imediat următoare, „ceea ce face imperios necesară implementarea unui cadru legislativ clar și pragmatic, care să stabilească atribuții și responsabilități concrete în acest domeniu la nivel național”.

Contracararea atacului cibernetic s-a realizat inclusiv prin intermediul „Sistemului național de protecție a infrastructurilor IT&C de interes național împotriva amenințărilor provenite de din spațiul cibernetic", implementat prin fonduri europene nerambursabile de Serviciul Român de Informații. În operațiune au mai fost implicate și alte instituții cu competențe în domeniul protejării securității naționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.