Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț ÎMBUCURĂTOR pentru România: Cea mai mică rată a inflaţiei din UE

inflatie_57051500

Rata anuală a inflației a urcat în aprilie la 1,9% în zona euro și la 2% în Uniunea Europeană, de la 1,5% și, respectiv, 1,6% în martie, în timp ce România, Irlanda și Slovacia au înregistrat cele mai scăzute rate anuale ale inflației din UE, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), informează agerpres.ro.

Conform acestor estimări, inflația în zona euro se apropie de obiectivul țintă al Băncii Centrale Europene, care vrea să mențină creșterea prețurilor în apropiere de 2%, nivel considerat benefic pentru activitatea economică.

Încă o bombă în scandalul SIPA: Cum s-ar fi întocmit arhiva

Cele mai mari rate anuale ale inflației din UE au fost înregistrate luna trecută în Estonia (3,6%), Lituania (3,5%) și Letonia (3,3%), iar cele mai scăzute în România (0,6%), Irlanda (0,7%) și Slovacia (0,8%). Comparativ cu martie 2017, inflația anuală a scăzut în șase state, a crescut în 19 țări (inclusiv România) și a rămas stabilă în trei state.

În cazul zonei euro, în aprilie cel mai semnificativ impact asupra creșterii anuale a prețurilor l-au avut combustibilii pentru transport (0,39 puncte procentuale), combustibilii pentru încălzire (0,11 puncte procentuale) și pachetele de vacanță (0,12 puncte procentuale). De cealaltă parte, cel mai semnificativ impact asupra inflației a venit din partea sectorului telecomunicațiilor (minus 0,11 puncte procentuale) și articole de îmbrăcăminte (minus 0,08 puncte procentuale).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.