Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț important pentru fermieri: Ce ajutoare vrea să dea Dragnea/ VIDEO

facebook
dragnea

PSD îşi propune, ca principală ţintă, prin programul său pe agricultură, ca fermierii români să aibă şanse egale cu fermierii din state europene cu agricultură dezvoltată şi va propune ca subvenţia să fie plătită, în avans, la 15 octombrie, a declarat preşedintele formaţiunii, Liviu Dragnea. 

"Principala ţintă a programului nostru pe agricultură este ca fermierii români să aibă cel puţin şanse egale cu fermierii europeni. Adică să-şi primească subvenţiile la timp, să aibă acces la irigaţii, să poată accesa fondurile europene într-o procedură simplificată şi, de asemenea, să-şi poată vinde produsele lor pe piaţa românească, aşa cum fermierii germani, francezi îşi vând produsele pe piaţa internă", a declarat Liviu Dragnea, într-o conferinţă de presă, cu prilejul prezentării programului de guvernare al PSD pe agricultură, informează agerpres.ro.

DECIZIE instanta: Ponta rămâne fără doctorat


Preşedintele PSD a enumerat ca obiective generale ale politicii agricole a social-democraţilor "hrană sănătoasă pentru români, protejarea fermierilor, angajarea tinerilor în agricultură cu un salariu bun, creşterea exporturilor". 

"Şi, bineînţeles, agricultura să redevină unul dintre marile motoare de creştere din ţara noastră", a mai declarat Dragnea. 

Liderul social-democraţilor a criticat politica dusă de actualul guvern în acest domeniu. 

"Şi eu, şi fermierii am crezut că premierul va înţelege mult mai bine decât alţii problemele din agricultură pentru că, teoretic, a lucrat cu ele. În realitate, această guvernare a fost una dintre cele mai proaste în domeniul agriculturii din toate guvernările anterioare", a spus el.

SCANDAL cu înregistrări compromițătoare în Moldova / AUDIO


El a afirmat că PSD îşi mai propune în materia subvenţiilor pentru agricultură să adopte măsuri de tipul celor aprobate când s-a aflat la guvernare. 

"Nu inventăm nimic, doar o să facem ceea ce nu a făcut acest guvern. Soluţia noastră este de a stabili prin lege ca subvenţiile să fie plătite la 15 octombrie în avans, iar restul să fie plată regulară - 1 decembrie, 31 martie - pentru ca subvenţia să fie primită la timp, iar fermierii să aibă sumele necesare pentru a face lucrările atunci când este necesar, în perioadele optime pentru a se face aceste lucrări", a subliniat Dragnea. 


PSD propune şi un amplu proiect de refacere a sistemului de irigaţii. 

"În etapa I din perioada 2017-2020, 40 de amenajări, care înseamnă 1,3 milioane de hectare, 37 de amenajări în 2018-2020, 490 de mii de hectare, iar în ultima parte a acestui mandat, 2019-2020, nouă amenajări, 190 de mii de hectare. În total, 89 de amenajări, 1,98 milioane de hectare. Este suprafaţă irigabilă astăzi în România ", a explicat Dragnea. 

El a adăugat că PSD va propune ca apa până la staţia de epurare să fie gratuită. 

"Este vorba de 140 de milioane de euro pentru a se realiza această plată, practic, noi acordăm ajutoare de minimis pentru fermieri pentru ca, în total, când ei trag linie în contabilitate, apa să ajungă gratuit la ei", a spus Dragnea. 

Potrivit liderului PSD, programul privind refacerea sistemului de irigaţii se ridică la 1 miliard de euro, bani prevăzuţi printr-o lege aprobată în 2015, dar pentru care nu s-a făcut nimic în 2016. 

Preşedintele social-democraţilor a adăugat că PSD îşi doreşte ca românii să poată consuma de anul viitorul mai multe produse agricole româneşti, dând ca exemplu roşiile. 

"Aşa cum ştiţi, roşiile noastre sunt mai gustoase şi mai sănătoase. Şi, pentru că bătea cineva câmpii despre teleormanizare, am adus roşii din Teleorman, luate din piaţă azi-dimineaţă. (...) Astea sunt roşiile noastre româneşti. (...) Eu îndrăznesc să cred în continuare în pământul românesc, îndrăznesc în continuare să cred în fermierii români", a continuat Dragnea, prezentând jurnaliştilor un vas cu roşii proaspete.

De asemenea, președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat un program prin care fermierii să primească bani pentru îngrășarea porcilor, cu o condiție - să aibă peste 200 de astfel de animale.

”Exportăm 20 de mii de tone, importăm 230 de mii de tone, adică exportăm 30 milioane de euro, încasăm 30 de milioane de euro din export și plătim peste 350 de milioane de euro - ca să mâncăm de Crăciun carne de porc din Germania, din Olanda din Ungaria”, a declarat Liviu Dragnea.

Liferul PSD a mai afirmat că programul social-democraților este ca opt ani de zile ”să fie ajutor pentru îngrășare, creștere și sacrificare - 10.000 de euro anual pentru fermele cu peste 200 de capete. Beneficiari sunt 12.000 de crescători de porci anual”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.