Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț îngrijorător al DIICOT: Femei drogate şi purtătoare de HIV, obligate să se prostitueze

DIICOT

Procurorii DIICOT au pus sub acuzare cinci suspecţi, acuzaţi că au recrutat mai multe persoane de sex feminin dependente de droguri, printre care se află şi minore, pe care le-au obligat să se prostitueze în Bucureşti şi Londra.

Anchetatorii au descoperit că două dintre femeile obligate să se prostitueze sunt purtătoare de virus HIV. Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii efectuează cercetări faţă de suspecţii D.P.M, D.C., D.T.L., L.V.G. şi D.A., pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori. Procurorii susţin că, începând cu anul 2007 şi până în prezent, suspecţii au recrutat mai multe persoane vătămate de sex feminin, minore şi majore, pe care le-au transportat şi adăpostit într-un imobil situat pe raza sectorului 3 din municipiul Bucureşti, în scopul exploatării sexuale, prin practicarea prostituţiei atât în zona Piaţa Romană/Mihai Bravu, cât şi pe teritoriul Marii Britanii, respectiv la Londra.

S-a reţinut că suspecţii au constrâns victimele prin menţinerea stării de dependenţă a acestora faţă de substanţe stupefiante, iar două dintre persoanele vătămate sunt diagnosticate ca fiind purtătoare de virus HIV. În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a stabilit că suspecţii au avut cunoştinţă despre faptul că una dintre victime este seropozitivă, aceasta fiind diagnosticată la data de 5 decembrie 2014. La sediul DIICOT - Structura Centrală, au fost aduse la audieri cinci persoane. Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.