Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț ÎNGRIJORĂTOR al ONU: 'SUA cer să se pună toată PRESIUNEA pe Rusia'

sua rusia

Statele Unite au cerut joi, în faţa Consiliului de Securitate al ONU reunit pe tema conflictului din Siria, să se pună "toată presiunea" pe Rusia, aliata Damascului, pentru a impune încetarea focului şi livrarea ajutoarelor umanitare, transmite AFP.

"Toate privirile şi toată presiunea trebuie acum să fie pe Rusia, pentru că ea este cea care poate opri asta dacă vrea", a insistat ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, a cărei ţară prezidează Consiliul de Securitate în luna aprilie.

Citește și: Gigi Becali aruncă în stradă o femeie celebră: A dat-o-n judecată și îi ia casa

"Cine este ţara membră (a Consiliului) care continuă să protejeze regimul (preşedintelui sirian Bashar Al-Assad), care împiedică livrarea ajutorului umanitar", a denunţat reprezentanta Statelor Unite în cadrul unei reuniuni a Consiliului consacrată situaţiei umanitare din Siria, potrivit Agerpres.

Într-un raport prezentat Consiliului, secretarul general adjunct pentru probleme umanitare al ONU, Stephen O'Brien, a deplâns faptul că "situaţia umanitară se deteriorează, dacă acest lucru mai este posibil".

Citește și: Un afacerist oltean a fost săltat de DIICOT după ce a pus mai multe tinere să se prostitueze

El a cerut "o încetare a focului la nivel naţional şi în particular o pauză a luptelor în Ghouta de Est (zonă rebelă aproape de Damasc-n.r.) pentru a permite livrarea ajutorului umanitar".

Ambasadorul francez la ONU, François Delattre, a calificat situaţia umanitară ca fiind o "catastrofă".

Citește și: STUDIU S-a aflat câte zeci de mii specii diferite de arbori există în lume: Continentele în care nu e nici măcar unul

"Armistiţiul nu mai există. Ajutorul umanitar nu mai ajunge", a susţinut diplomatul. El a cerut de asemenea "o presiune mult mai puternică a Rusiei asupra regimului sirian, precum şi o reangajare politică clară a SUA urmare a ultimelor lovituri americane" din noaptea de 6 spre 7 aprilie asupra unei baze aeriene siriene.

Ambasadorul Rusiei la ONU, Piotr Ilişev, a asigurat că "pe ansamblul Siriei, încetarea ostilităţilor rămâne în vigoare" şi a condamnat "escaladele" şi "criticile contra guvernului sirian".

Citește și: Cum arată banii furați din Moldova: Expoziția unui artist cu 10 baloți de bani / VIDEO

Statele Unite şi Rusia se înfruntă din 2012 asupra unei posibile soluţionări a conflictului sirian, în special în ce priveşte soarta preşedintelui Assad.

"Rusia trebuie să-şi ţină promisiunea asupra unor veritabile negocieri de pace şi a unei soluţii politice", a încheiat Haley, referindu-se la procesul diplomatic multilateral care a fost agreat la finalul lui 2015 de Washington şi Moscova.

Citește și: Pamela Anderson: SUA, Franta si Anglia sa faca sex in grup

Convorbirile indirecte între regimul sirian şi opoziţie, sub egida ONU, sunt în impas, în încercarea de a pune capăt unui război care a făcut peste 320.000 de morţi în şase ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.