Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț ÎNGRIJORĂTOR: Rusia, principala AMENINȚARE pentru regiunea Mării Negre

mirror.co.uk
putin

Rusia reprezintă principala ameninţare pentru regiunea Mării Negre, a declarat luni şeful Misiunii UE în Ucraina, Hugues Mingarelli, în cadrul unui forum internaţional desfăşurat la Kiev, potrivit agenţiei de presă ucrainene Unian.

"Noi înţelegem că trebuie să ne consolidăm relaţia cu Rusia, să îmbunătăţim cooperarea cu ea. În 2014, relaţiile noastre aproape că s-au întrerupt", a afirmat oficialitatea europeană, evocând rolul Rusiei în evenimentele de atunci în Ucraina - anexarea Crimeii şi sprijinirea rebelilor separatişti din regiunea Donbas (Doneţk şi Lugansk), care continuă, de altfel, şi astăzi.

Citește și: Elton John e GRAV BOLNAV: Are o INFECȚIE BACTERIANĂ NECUNOSCUTĂ / VIDEO

"Rusia de azi este o provocare strategică majoră pentru noi toţi, este o ameninţare în regiunea Mării Negre', a insistat Mingarelli.

Prin anexarea Crimeii, Federaţia Rusă şi-a întărit prezenţa militară în regiunea Mării Negre şi acesta este un motiv serios de îngrijorare pentru Uniunea Europeană, a subliniat şeful misiunii UE în Ucraina.

Ca răspuns la acţiunile Rusiei, ţările aliate NATO intenţionează să-şi întărească forţele în zona Mării Negre, scrie agenţia ucraineană de presă, anunță Agerpres.

Citește și: Gigi Becali, după meciul cu Viitorul: ‘Campionii! Campionii!’

În luna februarie a acestui an, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, declarase că NATO şi-a sporit prezenţa pe flancul sud-estic al Alianţei, inclusiv în România. În plus, NATO examinează "alte elemente de consolidare a prezenţei sale în zona Mării Negre şi în România". "Am mărit numărul de vizite în porturi, lucrăm îndeaproape cu România şi cu alte ţări din sud-estul Alianţei în legătură cu modul în care ne putem creşte şi mai mult prezenţa", declarase atunci Stoltenberg, citat de Unian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.