Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunț TERIBIL al SUA: Americanii sunt pregătiți de RĂZBOI cu Phenianul

armata sua militari soldati americani

Şeful Statului Major Interarme american, generalul Joseph Dunford, a declarat joi la Beijing că 'opţiuni militare credibile şi realizabile' sunt pregătite pentru Coreea de Nord, însă a subliniat şi 'posibilitatea' unei rezolvări paşnice a crizei nord-coreene, relatează AFP.

Joe Dunford, aflat în vizită în China, a făcut aceste declaraţii în cadrul unei conferinţe de presă în capitala chineză.

'Ceea ce este de neconceput este să permitem (liderului nord-coreean Kim Jong-Un) să dezvolte rachete balistice dotate cu focoase nucleare care ar putea ameninţa Statele Unite şi continua să ameninţe regiunea', a spus el, conform Agerpres.

Citește și: SUA și Japonia se antrenează pentru RĂZBOI: Niponii au început mobilizarea

Generalul Joe Dunford a recunoscut joi că o soluţie militară ar fi 'oribilă'.

'Rămâne un drum lung de parcurs, însă suntem pe un drum pe care există o posibilitate - şi sper o probabilitate - să putem rezolva această problemă pe cale paşnică', a mai spus generalul american.

Opţiunea militară va fi folosită numai în cazul în care presiunile diplomatice şi economice nu permit să se creeze condiţiile necesare pentru un dialog politic, a adăugat el.

În acest punct, China, acuzată de SUA că nu exercită suficientă presiune asupra Phenianului, a început de marţi să suspende importurile de fier, plumb, minereuri şi fructe de mare nord-coreene, în conformitate cu o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU votată la începutul lunii august.

Citește și: Brigitte Macron face primele declarații, după valul de critici: 'Vreau să îmi asum rolul public'

China este principalul aliat diplomatic şi partener comercial al Coreii de Nord.

'Ceea ce am auzit de când am ajuns la Beijing este pozitiv în termeni ai angajamentului chinez de punere în aplicare a acestor sancţiuni', a mai spus joi Joe Dunford, care a cerut cu o zi înainte Beijingului să sporească presiunea asupra Phenianului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.