Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO ANUNȚUL baronului PSD cu cea mai mare influență: OUG 13 va deveni lege!

starea presei
Paul Stanescu

Credea cineva că nebunie indusă în România de OUG 13 care modifica Codul Penal a luat sfârșit odată de a fost adoptată ordonanța de urgență de anulare (OUG 14)? Se înșeală amarnic! Cel mai influent baron al PSD la ora actuală, pentru că și-a impus cei  mai mulți oameni în funcții cheie și la părerile căruia Centru rezonează în cadență, anunță foarte clar că în acest moment e doar o pauză din cauza protestelor, dar conținutul integral al OUG 13 va fi transpus în Lege.

Vezi și: Liviu Dragnea anunţă un adevărat cutremur în justiţie

”Eu cred şi sunt convins că în Parlament tot ce a fost în Ordonanţa 13, sunt convins că în Parlament în perioada următoare, nu ştiu, o lună, două, trei, procedurile parlamentare trebuie să le respectăm, sunt convins că conţinutul acelei ordonanţe sigur că se va transpune în lege, pentru că aţi văzut ce se întâmplă la Curtea de Apel Alba, la Curtea de Apel Cluj, Justiţia nu poate să funcţioneze.”, a spus Paul Stănescu , președintele PSD OLT. (cel care l-a impus și pe Florin Iordache în fruntea Ministerului Justiției)

El susține că președintele Klaus Iohannis aștepta PSD la cotitură, iar OUG 13 a fost un simplu pretext:

Ne aştepta la cotitură”, susține el dând vine și pe o proastă comunicare din partea Guvernului și a partidului:

”Sigur că poate acea ordonanţă 13 n-am reuşit noi să comunicăm foarte bine. Să explicăm foarte bine. Poate asta e vina noastră… dar, din punct de vedere legal, aşa cum aţi văzut, inclusiv Curtea Constituţională a spus că lucrurile sunt în regulă. Eu vă spun în mod direct ce cred eu împreună cu colegii mei. Mai ales că venim de la un Comitet Executiv, unde ne-am întâlnit cu toţi preşedinţii de organizaţii. Dacă nu exista acea OUG 13, probabil era altceva. Eu cred că a fost un pretext.”, a spus baronul PSD avândul alături pe fostul ministru al Justiției care este și parlamentar de OLt.

"Nu-l viza (OUG 13 - n.r.) pe dl. Dragnea pentru că oricum nu se aplica dumnealui (...). În acelaşi timp (infracţiunea de abuz în serviciu - n.r.) trebuie să o reglementăm cumva. Nu se face prin ordonanţă, foarte bine, trebuie făcută în Parlament. Poate viitorul ministru al Justiţiei va iniţia un alt demers. Dar repet, trebuie făcută (...). O să vedeţi că în cascadă, foarte multe instanţe, datorită faptului că există vid legislativ, vor pronunţa hotărâri de achitare. De fapt aici e problema. La acest moment e dezincriminat. Ori în ordonanţă noi spuneam că se pedepseşte de la şase luni la trei ani", a spus Iordache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.