Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunțul SFÂRȘITULUI pentru Recep Tayyip Erdogan: Tot armata îl va da jos

basescu erdogan

Traian Băsescu îl critică pe Recep Erdogan pentru încercările sale de islamizare a Turciei. Fostul preşedinte spune că liderul de la Ankara nu face decât să-şi ducă ţara spre involuţie. Traian Băsescu este de părere că acţiunile preşedintelui turc din ultimele zile vor atrage nemulţumiri şi dacă se va ivi ocazia, tot armata va fi cea care va putea să-l dea jos de la putere.

Citeşte şi: Dezvăluiri incendiare ale lui Călin Popescu Tăriceanu: Şeful Senatului demască reţetele dezastrului

„Ce face Erdogan nu e o evoluție a poporului turc. A sădi din nou islamismul și a duce islamismul în interiorul instituțiilor statului și a începe să ghideze viața turcilor după Coran, asta e una, dar eu aș privi Turcia prin riscurile de instabilitate, e o involuție socială odată cu revenirea la islam”, a spus fostul președinte conform Digi 24. Pe de altă parte, Traian Băsescu spune că a avut o relație foarte bună cu Tayyip Erdogan în perioada în care acesta a fost premier.

CIteşte şi: Recep Tayyip Erdogan contrează Europa: Ce declarații a făcut președintele turc

„E un om instruit, cu experiență politică enormă, însă a dat în această boală a reislamizării Turciei”, a declarat Traian Băsescu la Digi 24. „Am o experiență de zece ani (ca președinte - și știu cât de iluzorie poate fi puterea dată de stradă – azi o ai, mâine nu o ai, puterea reală ți-o dau instituțiile focusate pe acte democratice, asta înseamnă forță reală continuă”, a adăugat fostul șef al statului. Turcia a anunțat duminică noi măsuri ca urmare de puciului eșuat din 15 iulie. Au fost închise 35 de instituţii medicale, peste 1.000 de şcoli şi universităţi private, peste 1. 200 de fundaţii şi asociaţii. Toţi cei suspectaţi de implicare în tentativa de lovitură de stat vor putea fi reţinuţi până la 30 de zile fără a li se aduce vreo acuzaţie oficială, au mai precizat autorităţile de la Ankara. Sunt zeci de mii de persoane reținute, fie că sunt ele din armată, administrație, justiție și învățământ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.